Редица културни събития в цялата страна в шестата годишна Нощ на театрите

Редица културни събития в цялата страна в шестата годишна Нощ на театрите

Редица културни събития в цялата страна в шестата годишна Нощ на театрите

Днес с множество събития в страната ще се проведе инициативата "Нощ на театрите".  Предстоят 150 представления в стандартен и нестандартен час, пърформанси, форматни събития, изложби, отворени врати и театрални пътешествия зад кулисите, NT Live, флашмобове, импро театър,

Театър на бар стола, прожекции, изключително богата детска програма в София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Русе, Хасково, Благоевград, Велико Търново, Сливен, Габрово, Симитли, Добрич, Плевен, Кърджали и Шумен ще предложи шестото издание на "Нощ на театрите", съобщават организаторите.

Тази година кампанията за инициативата лансира посланието "Очи в очи с театъра", с което иска да сближи още повече театралното изкуство и неговата публика. Над 1300 творци от различни театрални стилове стават част от европейската платформата и ще представят своите продукции в над 90 локации в 16 града.

Форматът на "Нощ на театрите" няма аналог в България и става все по-популярен сред младите хора. Нощта на театрите е част от Календара на културните събития за 2018 г. на Столична община.

Цялата програма на "Нощ на театрите" е публикувана в официалния сайт на събитието. 

Всичко актулано може да бъде следено във Facebook и Instagram каналите на инициативата, както и в чат бота на Владо Карамазов. 

През 2018 г. Нощта на театрите ще се проведе едновременно в 11 европейски държави. Зад идеята на платформата стои Елеонора Роси от Франция. В тази Нощ Театърът се превръща в основна тема и събира по едно и също време всички, които го обичат.

Освен спектакли, в театрите и на алтернативни места се случат множество срещи, дискусии, изложби, концерти, разходки зад кулисите, контакти и нови възможности за сближаване на театъра с неговата публика.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ