От Бродуей: Рок операта на всички времена "Jesus Christ - Superstar" идва у нас през април

От Бродуей: Рок операта на всички времена Jesus Christ - Superstar идва у нас през април

От Бродуей: Рок операта на всички времена "Jesus Christ - Superstar" идва у нас през април

За първи път в България пристига оригиналният бродуейски мюзикъл "Jesus Christ - Superstar". 

Познат като рок операта на всички времена този шедьовър на композитора Андрю Лойд Уебър и завладяващата лирика на Тим Райс ще ни потопят в дните преди възкресението на Спасителя. Талантливите изпълнители ще пресъздадат последните дни на Исус от влизането му в Йерусалим, през Тайната вечеря, Разпятието и накрая Светото Възкресение.

Световните хитове "Gethsemane" ("I Only Want to Say"), "I Don't Know How to Love Him", "Could We Start Again Please?", "Superstar" и много други ще могат да бъдат чути от сцената на Зала 1 на НДК на 5, 6 и 7 април от 20 ч. Феерия от музика, танци, мултимедия и завладяващи вокални изпълнения ще запълнят вечерите преди Великден, в дните на най-великата седмица за всеки християнин - Страстната седмица.

55 артисти, музиканти и екип от уникални професионалисти ще дойдат в България, за да ни направят съпричастни с най-великото изкуство на последното столетие - мюзикъла. 6 тира с декори и осветление, над 100 костюма, стотици ефекти и визии ще направят тези три вечери незабравими за успелите да се снабдят с билети.

Най-голямата изненада е участието на актьора Тед Нийли в ролята на Исус Христос. Той е и  оригиналния изпълнител на ролята в едноименният филм на Норман Джуисън и в над 2 хил. представления на Бродуей, Уест Енд и по целият свят. 74-годишният Нийли твърди, че е изпълнявал тази роля "по-дълго, отколкото Спасителят е живял". 

Това е и първият гастрол на трупата в Източна Европа.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ