Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Златен билет за "Реквием" на Верди подарява Софийската опера

57

Снимка: Shutterstock

Истинско злато ще имат възможност да спечелят почитателите на високото изкуство след една от постановките в пролетната програма на Софийската опера и балет, съобщава музикалната институция.

"На 25 април един от най-ценните метали и едно от най-старите елитарни изкуства – операта, ще се срещнат по време на представлението "Реквием" от Джузепе Верди", съобщават от Операта. 

В постановката участват оперни певци в топ 10 на света. Те ще зарадват публиката с гласовете си от най-прочутите сцени, като Виенската и Мюнхенската опера, Театро Колон, Метрополитън опера, Болшой тетаър, Ла Скала и др. Един от зрителите ще спечели на лотариен принцип "златен билет". Златото ще е под формата на инвестиционно златно кюлче (1 грам). 

В томболата ще могат да се включат всички, които са посетили представлението и след края на спектакъла предоставят своя билет с посочен актуален телефонен номер и име. Специална урна, разположена в централното фоайе на Софийската опера, ще очаква всички, желаещи да вземат участие.     

"Реквием" на Джузепе Верди  и до днес е едно от най-изпълняваните произведения. За него писателят Бърнард Шоу казва, че е музика, която навлиза дълбоко в сърцето и разтърсва човешката душа. Реквиемната меса ще бъде изпълнена от световноизвестни гласове. Витория Иео, сопран, триумфра в изпълнение именно на "Реквием" с Чикагската филхармония, а когато за пръв път чува произведението е само на 8 години. Българката Надя Кръстева е един от най-обичаните от публиката мецосопрани на съвремието. Тя е водеща фигура и любимка на публиката във Виена. Тенорът, чийто глас не се забравя – Франческо Аниле, също е част от великите гласове в "Реквием", както и Рикардо Дзанелато, бас.

Шедьовърът се дирижира от Павел Клинчев, диригент на Болшой театър, който гостува на сцената на Софийска опера и балет за това специално изпълнение на творбата на Верди.

още от Култура
23
Петък
Август