Златен билет за "Реквием" на Верди подарява Софийската опера

Златен билет за Реквием на Верди подарява Софийската опера

Златен билет за "Реквием" на Верди подарява Софийската опера

Истинско злато ще имат възможност да спечелят почитателите на високото изкуство след една от постановките в пролетната програма на Софийската опера и балет, съобщава музикалната институция.

"На 25 април един от най-ценните метали и едно от най-старите елитарни изкуства – операта, ще се срещнат по време на представлението "Реквием" от Джузепе Верди", съобщават от Операта. 

В постановката участват оперни певци в топ 10 на света. Те ще зарадват публиката с гласовете си от най-прочутите сцени, като Виенската и Мюнхенската опера, Театро Колон, Метрополитън опера, Болшой тетаър, Ла Скала и др. Един от зрителите ще спечели на лотариен принцип "златен билет". Златото ще е под формата на инвестиционно златно кюлче (1 грам). 

В томболата ще могат да се включат всички, които са посетили представлението и след края на спектакъла предоставят своя билет с посочен актуален телефонен номер и име. Специална урна, разположена в централното фоайе на Софийската опера, ще очаква всички, желаещи да вземат участие.     

"Реквием" на Джузепе Верди  и до днес е едно от най-изпълняваните произведения. За него писателят Бърнард Шоу казва, че е музика, която навлиза дълбоко в сърцето и разтърсва човешката душа. Реквиемната меса ще бъде изпълнена от световноизвестни гласове. Витория Иео, сопран, триумфра в изпълнение именно на "Реквием" с Чикагската филхармония, а когато за пръв път чува произведението е само на 8 години. Българката Надя Кръстева е един от най-обичаните от публиката мецосопрани на съвремието. Тя е водеща фигура и любимка на публиката във Виена. Тенорът, чийто глас не се забравя – Франческо Аниле, също е част от великите гласове в "Реквием", както и Рикардо Дзанелато, бас.

Шедьовърът се дирижира от Павел Клинчев, диригент на Болшой театър, който гостува на сцената на Софийска опера и балет за това специално изпълнение на творбата на Верди.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ