Софийската опера представя класическия шедьовър "Турандот"

Софийската опера представя класическия шедьовър Турандот

Софийската опера представя класическия шедьовър "Турандот"

Софийската опера и балет отново предлага на почитателите на класическото музикално изкуство среща с един от оперните шедьоври - "Турандот".

Творбата е лебедовата песен на Джакомо Пучини, наричан Певеца на любовта. Тя е наситена с голяма емоция и страст, отбелязват от музикалната институция. Целта е да „потресе, да грабне цялото човечество“. 

Пучини, който възхвалява любовта чрез класическите си спектакли, е създал героини, които обичат, страдат, умират, жертват се за любов. Неговата Турандот обаче е различна. Тя не познава любовта. Студена и жестока, се превръща в палач за всеки, дръзнал да я пожелае за съпруга. Загадките й са изпитание - игра на живот и смърт.

"Турнадот" е изпитание и за големите оперни театри, защото е предизвикателство да се изпълни - не само за солистите, но и за целия ансамбъл. Тя ще бъде поставена в София на 27 юни 2018 г. 

В ролята на Турандот ще бъде Габриела Георгиева, на Калаф - Даниел Дамянов, в останалите роли ще видим Светозар Рагелов, Атнас Младенов, Хрисимир Дамянов, Николай Петров и др. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ