Столичната библиотека отваря летни читални в парковете

Столичната библиотека отваря летни читални в парковете

Столичната библиотека отваря летни читални в парковете

И през това лято Столична библиотека ще "отвори" летни читални в парковете на София. Събитията са част от инициативата "Зелени пътеки към библиотеката" - кампания за насърчаване на четенето и привличане на нова читателска публика към културната институция. Тази година ще има читални и парковете в "Дружба 1", "Младост 3" и Градската градина. 

Любителите на книгите ще могат да се възползват от възможностите на мобилната библиотека - "Библиобус", която разполага с над 1500 тома от най-новите книги художествена, научно-популярна и детска литература от съвременни, класически български и чуждестранни автори, предава БНР. Тези, които желаят да си вземат книги за вкъщи, ще могат да вземат такива с безплатна читателска карта на библиотеката. По този начин от началото на кампанията 4000 души са станали читатели на библиотеката.

Продължава вече традиционната инициатива за "споделени" книги. Посетителите ще могат да вземат интересна нова или да оставят вече прочетена книга на специално поставените места в парка. 

В летните библиотеки ще се включат поетите Георги Гаврилов, Мирела Иванова, Петър Чухов, Иван Христов, Иван Ланджев, Илиана Илиева, Кристин Димитрова, Иван С. Вълев, Виолета Кунева, Теодора Тотева, Лъчезар Лозанов, Марин Бодаков и Бойко Ламбовски, и музикантите Карел Маринович.

За децата също има предвидени забавления - музика, куклен театър. Всички желаещи ще могат да получат безплатна едногодишна читателска карта.

Събитията са от 10.00 до 16.00 часа на:

3 август - в Южния парк и Градската градина;
10 август в парка "Заимов";
17 август в парка "Света Троица" и парка "Дружба 1";
24 август в Борисовата градина и парка "Младост 3";
25 август на хижа "Алеко" (ПП "Витоша");
31 август в парка "Гео Милев".

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ