Татяна Лолова аплодира българската Едит Пиаф

Татяна Лолова аплодира българската Едит Пиаф

Татяна Лолова аплодира българската Едит Пиаф

Една от най-ярките звезди на българския театър, Татяна Лолова, аплодира на крака премиерният спектакъл на Мира Радева и композитора Александър Кипров "Мъжете на Едит Пиаф". Премиерата бе на 16 септември, в Нов Театър НДК, а самият спектакъл е като оживялата философия на великата френска певица - "Животът е това, което ни се случва, докато мечтаем."

В края на представлението Татяна Лолова не просто аплодира, а поднесе лично поздравленията си на Мира Радева, която спонтанно падна на колене и й целуна ръка.

 Позната до преди няколко години като един от водещите социолози в България, Мира Радева се завръща към една своя мечта от младостта си, която тогава изоставя, защото вярва, че нейният път е социологията. Само най-близките й знаят, че всъщност от малка има творчески талант и започва да посещава уроци по дикция още на 8-годишна възраст. Мира е и музикант, който не е спирал да пее през годините за своите приятели, но сега облича своите мечти и увлечения в изплетена от нея рокля за представлението си - първата рокля на любимата й Пиаф, с която излиза за първи път на сцена - за да разкаже живота на кралицата на френския шансон през най-големите й драматични любовни истории, поднесен с прекрасен акомпанимент от пиано под пръстите на виртуоза Александър Кипров.

Мира Радева сама създава концепцията за този пъстър като самия живот разказ по мотиви от романа на полусестрата на Един Пиаф - Симон Берто, в който не само играе ролята на главната героиня и нейните любими мъже, но и изпълнява на живо с много искреност най-известните песни на Пиаф, като потапя зрителите в неповторимата атмосфера на епохата.

Следващото представление е на 22 октомври в Нов Театър НДК. Поканете приятел с вас!

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ