Ватиканът публикува програмата на папа Франциск у нас

Ватиканът публикува програмата на папа Франциск у нас

Ватиканът публикува програмата на папа Франциск у нас

Папа Франциск ще произнесе традиционната си неделна молитва "Царица Небесна" (Regina coeli) в София по време на предстоящата си визита у нас. Всяка неделя тази молитва се проследява на живо от милиони души по цял свят, като на 5 май папата ще се обърне към тях от българската столица.

Това става ясно от програмата на визитата на Главата на Римокатолическата църква у нас, която бе публикувана днес на официалния сайт на Ватикана.

Папати идва на двудневно посещение у нас между 5 и 7 май по покана на премиера Борисов. Той ще тръгне за България рано сутринта на 5 май от летище Фиумичино в Рим и ще кацне в София в 10 ч., където ще бъде посрещнат от Борисов.

В първия ден от апостолическото си пътуване у нас Светият отец ще се срещне още с Негово светейшество българския патриарх Неофит и членове на Светия Синод в Синодалната палата. След това папата ще произнесе и традиционната си неделна молитва "Царица Небесна".

По време на визитата си  папата ще се срещне с граждани, ще посети Палатата на Светия синод, ще отправи молитва пред иконата на Св. Св. Кирил и Методий в катедрала Св. Александър Невски. Ще се срещне и с лидерите на различните религиозни общности в България. 

В град Раковски папа Франциск ще се срещне с католическата общност в църквата "Св. Михаил Архангел". Ще посети и бежански лагер у нас.

Визитата на Негово светейшество ще приключи на 7-ми май вечерта, когато ще отпътува за Скопие.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ