Вълшебното сопрано на Vienna Classic Orchestra Джудит Халас идва за концерта в София

Вълшебното сопрано на Vienna Classic Orchestra Джудит Халас идва за концерта в София

Вълшебното сопрано на Vienna Classic Orchestra Джудит Халас идва за концерта в София

Звездата на Виенската държавна опера Джудит Халас ще бъде солистка в бляскав концерт, който Vienna Classic Orchestra ще изнесе на 8 декември в зала 1 на столичния НДК, съобщават организаторите на събитието. 

Джудит Халас е призната по цял свят сопрано певица. Тя е едно от най-познатите и обичани имена на съвременната австрийска класическа сцена.

Завършила е Виенската консерватория с пълно отличие през 2002 г., след обучение при някои от най-изявените музикални професори в нея. Паралелно завършва и няколко мастъркласа.

През 2001 г. Халас става член на Виенската държавна опера, превъплъщавайки се в роли като Памина от „Вълшебната флейта“ на Моцарт, Воглинда от „Рейнско злато“ и „Залезът на боговете“ на Вагнер, Нахаде от „Ариадна на Наксос“ на Щраус, Каролка от „Йенуфа“ на Леош Яначек и много други.

Още след първото представление с нейно участие тя става фаворит на публиката и медиите, които се изказват изключително ласкаво за нейния талант. „Лиричният, плътен глас на Джудит Халас е истинска наслада и утешение“, пише Die Presse. Der Standard допълва „Джудит Халас като Памина впечатлява с вокалните си дадености“.

Певицата се е изявявала на редица концерти и фестивали в цял свят - в Япония, Канада, Швеция, Финландия, Гърция, Германия, Испания, Австрия, Швейцария, Италия, Румъния, България, Полша, Египет, Катар, Нова Зеландия и Австралия. Омагьосващият ѝ глас очарова всички почитатели на класическата музика.

В София тя ще изнесе непредставян до този момент пищен коледен спектакъл на концертмайсторите на оригиналния виенски оркестър. Концертът ще събере в една програма най-обичаните образци на една многолетна музикална традиция.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ