Заключителен Фортисимо фест – днес пред народния театър „Иван Вазов”

Заключителен Фортисимо фест – днес пред народния театър „Иван Вазов”

Заключителен Фортисимо фест – днес пред народния театър „Иван Вазов”

Фестивалът за класичеа музика на открито се срещна с публиката в Разград и Враца, предстои последният концерт в София, тази неделя, 16 септември от 20:00 часа пред Народен театър „Иван Вазов“. Входът за събитието е безплатен.

„Искаме специално да благодарим на общините в Разград и Враца, които ни помогнаха за тези два концерта. Публиката беше страхотна и сме сигурни, че класическата музика има място във всяка една точка на България“, споделя маестро Максим Ешкенази, който дирижира и трите концерта.

В навечерието на празника на столицата пред Народен театър “Иван Вазов” ще се проведе и заключителният концерт на програмата, който ще бъде с изцяло нова музикална програма. Максим Ешкенази ще дирижира Софийска филхармония, а на сцената ще видим Михаела Филева, Славин Славчев, Светлин Русев - цигулка, хор “Ваня Монева”, Ана Пападопулу и Юлиан Вергов.

По време на концерта всеки който иска да подари час по музика на българските деца ще мо-же да го направи като закупи сертификат за дарение на стойност 10 лева. Средствата ще отиват за програма „Фортисимо Клас”, която запознава учениците в 4 клас с класическата музика. „Нашите програми нямаше да са възможни без подкрепата на фондация „Америка за България”, която от години седи зад нас. Желанието ни е да развиваме тези програми повече и повече, затова всяка подкрепа от всеки човек ще е полезна. Стремим се да запознаем колкото се може повече деца с магията на музиката”, дъпълни Хари Ешкенази.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ