Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Бил Гейтс: Стив Джобс омагьосваше хората дори с продукти, които не работеха

Снимка: Guliver/ Getty Images

Стив Джобс бе майстор на магията. Той правеше заклинания и можеше да хипнотизира хората. Това каза по време на предаване на CNN, посветено на лидерството, основателят на Microsoft Бил Гейтс. 

"Аз бях като малък магьосник, защото той правеше магии, а аз виждах хората хипнотизирани, но тъй като бях малък магьосник, магиите не работеха върху мен", сподели Гейтс, цитиран от Bloomberg в САЩ, които са получили препис преди излъчването на предаването.

Гейтс е посочил още, че би могъл да конкурира Джобс когато става дума за избиране и мотивиране на таланти.

"Джобс успяваше да привлича хората дори и с продукти, които в крайна сметка се провалиха", е казал още Бил Гейтс. За пример той е посочил компютърното изобретение NeXT от 1988 г. "Този компютър напълно се провали, беше такава глупост и все пак хипнотизираше хората", коментира Гейтс. 

Шефът на Tesla Илон Мъск изглежда е съгласен с него, след като сподели в Twitter публикацията за Гейтс на Bloomberg. 

Стив Джобс остава известен като строг лидер. През годините имаше няколко разказа за тежкия му характер и за това, че е бил груб със служителите, с бизнес партньрите и дори със семейството си и приятелите си. Това поведение бе споменато и в мемоарите на дъщерята на Джобс, отбелязва Business Insider. 

Гейтс коментира, че въпреки че Джобс е бил на моменти "задник", той е създал "някои невероятно позитивни неща, наред с тази грубост". 

Стив Джобс почина през 2011 г. от рак на панкреаса. 

още от Лица