Затвори

Хилари Клинтън издаде книга за изборната загуба, Путин, Обама и медиите

снимка: Guliver / Getty Images

Бившата първа дама на САЩ, бивш държавен секретар, политик и кандидат за президент от 2016 г. Хилари Клинтън издаде нова книга, озаглавена "Какво се случи" ("What Happened").

В нея тя обяснява от своята гледна точка изненадващата загуба от Доналд Тръмп на президентските избори в САЩ и посочва поименно хората, които според нея имат отношение към това.

Би Би Си цитира някои откъси от нея.

За Джеймс Коми

"Ако не беше драматичната намеса на директора на ФБР в последните дни, ние щяхме да сме спечелили Белия дом".

Клинтън нарича употребата на класицифицирана информация от личния й имейл сървър, при изпращане на имейли докато е била държавен секретар, "глупава грешка", която е използвана от Коми и преобръща победата й на изборите в загуба. Тя смята, че последвалия скандал е "дори още по-глупав". 

За Владимир Путин

"Никога не съм си представяла, че той ще има дързостта да стартира масивна, прикрита аката срещу нашата собствена демокрация точно под носовете ни - и че той ще се размине с това".

Клинтън е убедена, че членовете на екипа на Тръмп са сътрудничили с Русия, за да помогнат републиканският кандидат и милиардерът да бъде избран за президент. "Със сигурност имаше комуникация и със сигурност имаше разбиране от някакъв вид", каза тя по-рано в интервю за USA Today.

За Барак Обама

"Понякога наистина се чудя какво щеше да се е случило, ако президентът Барак Обама беше направил телевизионно обръщение към нацията през есента на 2016 г., предупреждавайки, че нашата демокрация в момента подлежи на атака. Може би повече американци щяха да се пробудят за заплахата по онова време". 

Според сведения в медии, хората в САЩ не са знаели за налични доказателства, че Русия се намесва в изборите в страната им по време на кандидат-президентската надпревара, защото президентът Обама не е оповестил публично тези доказателства. Твърди се, че той не го е направил, защото не е имал подкрепата на републиканците в Конгреса. Без тази подкрепа, президентът е замълчал, загрижен, че всякакви действия от негова страна биха изглеждали в полза на партията. 

За медиите

"Много в политическите медии... не могат да понесат да се вгледат в собствената си роля в избирането на Тръмп, от това да му се предоставя безплатно ефирно време, до отразяването на моите имейли три пъти повече, отколкото бяха отразявани всички проблеми, които засягат живота на хората, комбинирани заедно". 

"Ню Йорк Таймс" по никакъв начин не беше единственият, или дори най-лошият, виновник", пише Хилари Клинтън

За Бърни Сандърс - основния й демократичен опонент, и неговите поддръжници

"Неговите атаки причиниха дълготрайни щети, затруднявайки да обединим прогресивността в общите избори и проправяйки път за кампанията на Тръмп за "пропуканата Хилари". 

За сексизма

"Това трябва да бъде казано. Сексизмът и женомразството изиграха роля в президентските избори 2016. Доказателство А е, че спечели скандално сексисткият кандидат". 

За възмущението на белите

"Той беше доста успешен в призива на носталгия, която би дала надежда, комфорт и би утешила милиони хора, които бяха разстроени от придобивките, с които се бяха сдобили други... милиони бели хора". 

Коментари
Последни
Най-четени
Вчера
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Xperia XZ1 Compact - винаги там, накъдето политат мечтите ви

Цитат на деня
Виц на деня

Снимка: Shutterstock

Валутен калкулатор

Валутен курс за 19.01.2018 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 19.01.2018 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.6634
0.601178
CNY
10
2.49211
4.01266
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.21335
0.451804
RUB
100
2.82095
35.4491
USD
1
1.59594
0.62659