Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Известният финансист Даниел Лакайе идва в България за конференцията The Next Big Thing

Уважаваният професор по глобална икономика и финанси Даниел Лакайе идва в София, за да се включи в конференцията The Next Big Thing на Bloomberg TV Bulgaria.

Автор на икономически бестселъри и управител на инвестиционен фонд, през 2016 г. Лакайе е обявен от Richtopia за един от 20-те най-влиятелни икономисти в света.

На 17 октомври тази година, по време на The Next Big Thing, пред българска аудитория професорът ще изнесе презентация, посветена на възможностите и предизвикателствата в новия икономически модел.

Според Лакайе светът днес е изправен пред три важни тенденции – застаряващото население в западните страни, технологичната революция и възходът на средната класа във възникващите пазари.

„Правителствата са фокусирани върху инфлацията и стимулите. Глобалните предизвикателства обаче са ориентирани не към търсенето, а към предлагането. За да стимулира растежа и да се справи с възможностите на тези основни тенденции, бизнес общността трябва да преоцени историческите възприятия за инфлация, растеж и очаквана възвръщаемост“, казва Лакайе.

В новата си книга „Свобода или равенство“ той изразява мнение, че истинските решения ще дойдат от предприемчивите новатори, от една бизнес общност с отворен мироглед, която използва трудно спечелените си пари за справяне с глобалните предизвикателства. Тези и още световни проблеми ще бъдат и във фокуса на презентацията на Лакайе по време на The Next Big Thing.

За регистрация, повече информация за програмата и лекторите, посетете този адрес.

още от Лица