Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Най-младите милиардерки в света

Александра (вляво) и Катарина Андерсен. Снимка: Frédéric Boudin/ Ferd

21-годишната Александра Андерсен и сестра й Катарина (22) от Норвегия оглавиха тазгодишното класиране на американското сп. Форбс с най-млади милиардери в света.

Това се случи след като баща им Йохан прехвърли на всяка от тях по 42% от собствеността в семейната им компания Ferd. Той го направи още през 2007 г., но през последната година беше потвърдено, че момичетата са най-младите милиардери в света, след като норвежкото правителство публикува данъчните вноски на богатите в страната над 17-годишна възраст. 

Ferd е семейна инвестиционна компания, чийто бизнес датира от 1849, според изданието MONEY.

Сега Александра и Катарина имат по $1.47 млрд. всяка. Семейството им е едно от най-известните в Норвегия.

Въпреки че са само с една година разлика, сестрите не изглеждат много близки, посочват източници от страната. Баща им коментира, че няма да им налага да се включват в управлението на компанията твърде скоро. Пред норвежкия вестник Aftenposten през 2015 г. той коментира, че чувства огромна отговорност лично да развива бизнеса, наследен от семейството, и ще продължи да работи, за да го направи дори по-добър и да заслужи високата роля, която е получил. 

Александра Андерсен пък коментира пред сайта на Ferd в интервю, че оценява, че семейството й има големи ресурси, защото това й е дало възможност да се занимава с любимата си конна езда. Тя е запален конен ездач от ранна детска възраст. Междувременно светските медии в страната следят връзката й с Йоахим Толефсен, който е 5 г. по-голям от нея. Наскоро Александра заяви, че ще се премести да живее във Флорида, САЩ, защото много обича слънчевия щат.

И двете сестри са активни в Instagram, където споделят снимки от богатия си живот (@alexandraandersen, @kgandersen)

Катарина наскоро се включи в тридневен стаж веднъж седмично в консултантската компания Ernst & Young, докато учи социални науки в Университета на Амстердам. По-рано беше засечена да шофира своето Audi Q3 близо до ски курорт след употреба на алкохол и й беше наложена глоба. Стриктното норвежко законодателство налага глобите на водачите според дохода им. Ето защо Катарина беше глобена със сума от около $32,000. Освен това й беше забранено да кара 13 месеца след инцидента, разказва Business Insider. 

още от Лица