Затвори

Нов главен финансов директор в Уникредит Булбанк

Ясна Мандац ще е новият главен финансов директор на Уникредит Булбанк

Ясна Мандац, директор „Пазарен и операционен риск и валидации“ в Загребачка банка става главен финансов директор на Уникредит Булбанк, съобщиха от финансовата институция. Тя ще замени на настоящата й позиция Емилия Палибачийска, която след 15 години на ръководни постове в Групата на УниКредит се оттегля в заслужена почивка.

Освен главен финансов директор, Ясна Мандац ще стане и член на Управителния съвет на УниКредит Булбанк след получаване на необходимите регулативни одобрения.

Ясна Мандац има богат опит в областта на финансите и управлението на риска. Тя се присъединява към дирекция „Финанси“ на Загребачка банка през 2005 г. Последователно е била директор на управление „Планиране, контролинг, бюджетиране и стратегии“, директор на управление “Управление на активите и пасивите“ и в момента е начело на „Пазарен и операционен риск и валидации“. Ясна Мандац е сертифициран финансов аналитик (CFA). Тя е сред участниците в груповата програма за развитие UniFuture.

Досегашният титуляр на поста Емилия Палибачийска започва кариерата си в УниКредит през 2002 г., когато заема поста изпълнителен директор и член на Управителния съвет на Ейч Ви Би Банк Биохим, отговаряйки за управленията: Контролинг, Счетоводство, Операции, Организация и управление на проекти, Правно обслужване, Вътрешен контрол, Анализи на икономиката и банковия сектор. След пет години на този пост, от 2007 г. досега Емилия Палибачийска е главен финансов директор и член на Управителния съвет на УниКредит Булбанк с ресори: Планиране и контролинг, Счетоводство и регулативна отчетност, Управление на активите и пасивите, Икономически проучвания.

Висш мениджър от Уникредит Булбанк пък поема отговорен пост в чужбина, обявиха още от банката. Цветелин Минчев, който досега оглавяваше управление „Организация“ в УниКредит Булбанк, ще е новият директор Глобално банково обслужване на УниКредит Баня Лука.

Като директор на „Организация“, Цветелин Минчев е отговарял за внедряването на най-иновативните проекти в банката, в това число изграждането на пилотните „Филиали на бъдещето“. В Баня Лука Цветелин Минчев ще ръководи целия екип на „Глобално банково обслужване“, в който освен „Организация“, влизат управленията и за „ИТ Технологии“, „Доставки“ и „Сграден фонд“.

На мястото на Цветелин Минчев в УниКредит Булбанк застава Стефан Петков, който работи в УниКредит от 2010 г. Петков има опит на групово ниво, натрупан при работата му във Виена, където ръководеше ключови проекти за Групата.

Коментари
Последни
Най-четени
Вчера
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Йонуц Фаркаш, регионален мениджър за България, Албания, Македония и Косово на Schneider Electric

Снимка: Юлиян Донов

Теофил Петров е изпълнителен директор на Green Life Development. Част е от екипа от 2007 г., като преди това заема позицията финансов директор. Има дългогодишен опит като старши финансов експерт, финансов мениджър и финансов директор в български холдинги в сферата на производството, търговията и енергетиката.

Снимка: Юлиан Донов

Цитат на деня
Виц на деня

Снимка: Shutterstock

Валутен калкулатор

Валутен курс за 23.02.2018 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 23.02.2018 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.69998
0.588242
CNY
10
2.51024
3.98368
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.22405
0.44963
RUB
100
2.81625
35.5082
USD
1
1.59023
0.62884