Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Нови висши назначения обяви Американският университет в България

Снимка: АУБ

Нови назначения на висши ръководни постове обяви Американският университет в България. Д-р Дейвид Еванс е определен за вр.и.д. президент, а д-р Каролин Стефанко е новият председател на Настоятелството на институцията. И двете решения са взети по време на редовната среща на Настоятелството в Благоевград през май. Д-р Евънс встъпва реално в длъжност на 24 юни.

Настоящият президент на университета д-р Стивън Съливан през април обяви, че ще се завърне към преподаването в АУБ на пълен работен ден.

На срещата през май бяха избрани и нови членове на Настоятелството на АУБ:

  • С. Еван Стюарт (C. Evan Stewart) е старши партньор в адвокатска кантора Cohen & Gresser в Ню Йорк. Ню Йоркският правен вестник New York Law Journal нарича негово дело едно от „Водещите дела на 2005“. Той е и носител на наградата Sanford D. Levy; Преподава в Cornell University и Fordham Law School.
  • Марша Макхарг, (Marcia MacHarg, J.D.) независим директор, председател на Комисията по номинации на Japan Smaller Capitalization Fund, Inc., листнат на Нюйоркската фондова борса; член на Настоятелството, вкл. председател на Комисията за одит и член на Изпълнителната комисия, на Smith College, Northampton, Massachusetts;

  • Майкъл Марвин (Michael Marvin) е служил в настоятелствата на десетки неправителствени, обществени и частни организации и притежава богат опит в управлението на различни нива в държавни и частни образователни институции. В момента е член настоятелствата на Българския център по предприемачество (BEC) и две частни компании, бил е изпълнителен директор, председател и основател на компания, част от фондовата борса NASDAQ;

  • Кристина Бакърджиев (Kristina Bakardjiev), преподавател в Националния институт за съдебна защита в САЩ (National Institute for Trial Advocacy in the U.S.).

Бяха гласувани и двама нови членове на университетския съвет. Даниел Томов, завършил АУБ през 1997 беше избран за председател на Университетския съвет за срок от три години (май 2019 - май 2022 г.). Така той стана и член на Настоятелството. Томов е основател в Eleven Ventures, една от първите фирми, които дават тласък на инвестициите в ранен етап в Източна Европа. Ефтим Ефтимов, завършил бакалавърската програма на АУБ през 2008 година и магистърската програма за ръководни кадри на университета през 2018 също бе избран за член на Университетския съвет. Той е главен изпълнителен директор в Montway България.

още от Лица