Затвори

Ричард Брансън вече е в София

Снимката е специално предоставена от Virgin Management

Изображението е обект на авторски права!

"Ако сте добри с хората, ако знаете как да ги мотивирате, ако съберете страхотен екип около себе си, имате всички шансове да бъдете успешни" - това бяха едни от първите думи на световноизвестният предприемач, вдъхновяващ бизнес лидер от глобална величина Ричард Брансън, който кацна на летище София в ранния следобед днес. Брансън идва за първи път в страната, а поводът е специална лекция, която ще изнесе довечера в зала 1 на НДК.

"Ще дам най-доброто от себе си на лекцията ми тази вечер и се надявам да се получат конструктивни два часа", обеща Брансън. Той сподели, че е приятел на българския тенисист Григор Димитров. Двамата са прекарали миналата година известно време на малък остров в Карибско море. "Аз съм много запален играч на тенис и той ми е най-големият фен. . . простете, аз съм му най-големият фен", прояви чувство за хумор британският предприемач.

Според него страната ни има златният шанс да тръгне към големи промени, защото "добър бизнес се получава, когато хората в дадена страна не са доволни от определени условия, вземат нещата в свои ръце и ги подобрят." Най-добрите инвеститори в една страна, са хората, които живеят в нея, а страна като България се нуждае от стотици хиляди предприемачи, коментира той. "Това е нещото, което прави една страна по-добро място, това финансира болниците и училищата и подобрява всеки аспект от живота. България вече има много предприемачи, но да се надяваме, че ще може да насърчим и още хора в тази сфера", допълни Ричард Брансън.

Хората не трябва да се плашат да започнат бизнес, всеки може да опита, окуражаващо заяви създателят на конгломерата "Върджин Груп . "Ако смяташ, че ще направиш много пари като основеш бизнес, може би няма да успееш. Затова държиш очите си отворени и когато видиш нещо, което знаеш как да подобриш - това е същността на бизнеса", посъветва предприемачът.

Лекцията на Брансън тази вечер ще бъде във формат "Q and A" (въпрос/отговор) като модератор на сцената ще му задава въпроси и той ще развива отговори по основните набелязани теми. Сред тях са темите за неговия личен път към успеха, за предприемачеството, образованието, иновациите и устойчивото развитие на бизнеса и икономиката. Аудиторията в залата също ще има възможност да задава въпроси. След събитието е предвидена лична среща с него за ограничен кръг от хора - до 50 души.

Брансън е сред най-успешните британски предприемачи. Той е основател на конгломерата "Върджин груп", в който влизат над 400 компании, включително звукозаписната "Върджин рекърдс", телекомуникационната "Върджин мобайл" и авиокомпанията "Върджин Атлантик".
Освен като успешен бизнесмен, Брансън е известен и като човек с приключенски дух - той стои зад проекти като опит за най-бързото прекосяване на Атлантика и основаване на компания за космически пътешествия - "Върджин галактик".

66-годишният Брансън е на 8-ма позиция сред най-богатите британци според класацията на "Форбс", като нетното му богатство се изчислява на 5 млрд. долара. Наскоро "Мениджър Нюз" купи правата за публикуване в България на най-актуалните статии от Брансън. Можете да ги четете на сайта всеки понеделник.

 

Коментари
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Николай Неделчев

Снимка: Юлиян Донов

Румяна Тренчева, регионален директор на технологичния гигант за Югоизточна Европа

Снимка: Юлиян Донов

Цитат на деня
Виц на деня
Валутен калкулатор

Валутен курс за 16.03.2018 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 16.03.2018 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.67136
0.598315
CNY
10
2.5136
3.97836
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.21616
0.451231
RUB
100
2.75877
36.248
USD
1
1.58998
0.628939