Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Сатя Надела: Когато човек получи имейл от Бил, поема въздух

Снимка: Guliver/ Getty Images

Главният изпълнителен директор на Microsoft Сатя Надела говори пред хиляди вчера от сцена, по време на годишната конференция за бизнес партньори на компанията. В средата на изявлението си той не можа да се сдържи да не разкаже кратка шега във връзка с това какво е човек да работи с Бил Гейтс и да получава от него имейли, разказва Business Insider. 

Сатя Надела сподели историята след като той и екипът му с гордост представиха новата си "база данни от супермащаб" пред публиката. Това е последното обновление в областта на конкурентния бизнес с облачни бази данни. Става дума за база данни, която може да се разраства буквално до безкрайност и все пак продължава да работи с наличните Microsoft SQL Server приложения, изградени за по-ранни версии. Продуктът бе обявен за първи път през септември 2018 г., но сега бе първата възможност на Microsoft да го покаже пред хиляди партньори, които ще продават, поддържат и пишат потребителски приложения за него. 

След демонстрацията, проведена от Рохан Кумар, корпоративен вицепрезидент на Microsoft за Azure Data, Надела се върна на сцената, усмихвайки се и разказа историята.

"Трябва да кажа, че тази безгранична, прозрачна скала [облачна база данни] е мечта от дълго време", каза Надела. В действителност, тази облачна база данни отне седем години за създаване, според консултантската компания Olive and Goose.

"И Бил Гейтс наскоро се срещна с екипа, който изграждаше всичко това, той изпрати имейл", каза Надела. "Обикновено, когато човек получи имейл през уикенда от Бил, той, един вид... изчаква малко преди да го отвори. (С мисълта) наистина ли искам да го отворя сега? Работя с Бил от много отдавна... ", каза Надела.

- Но имейлът започваше с думите: "Уау". Никога не бях виждал тези думи от него, никога не съм чувал тези думи. Той беше наистина развълнуван, че вижда, че ние имаме напредък - каза Надела.

"Разбира се, Бил имаше и дълъг списък от неща, изброени в имейла, по които ние трябваше да работим", пошегува се Надела. 

......

Гейтс има репутация, свързана с имейлите му, особено когато ги пише докато е разстроен от разработването на даден продукт. През 2008 г. журналистът Тод Бишъп публикува пълния текст на един от тези имейли, сдобили се с известност. Имейлът бе от 2003 г., когато Гейтс все още е работил на пълен работен ден в компанията. Той бил ядосан, след като се опитал да свали приложение на Microsoft - Movie Maker, от сайта на Microsoft, но открил, че "Сайтът е толкова бавен, че е негоден за използване". 

След много минути опити за ползване на сайта, накрая се зарежда страница. "Помислих си, че със сигурност сега ще видя бутон, с който просто да отида до свалянето. Всъщност това е по-скоро главоблъсканица, която човек трябва да реши. Сайтът ми каза да отида в Windows Update и да направя куп заклинания", пише Гейтс. 

Имейлът се разпространява публично и циркулира известно време. 

През 2008 г. Бишъп попита Гейтс за този имейл, а Гейтс му отговори "Няма и ден, в който да не изпратя имейл... като този. Това ми е работата". 

Така че може да си представите защо Надела се е чудил дали трябва да развали уикенда си, като отвори този имейл веднага - и колко е бил шокиран да види похвалата, но и колко не е бил шокиран да види "дългия списък от неща, по които също трябва да работим". 

още от Лица
09
Понеделник
Декември