Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Седмицата на Чичо Венци

318

„Циганин как обича зная, но още знам циганин как страда щом остане сам“, Дует Ритон

Бог е сътворил света за седем дни.

Обаче бог, когато е сътворявал света, е пропуснал факта, че в България в началото на 21 век на власт ще дойдат Обединени патриоти и ще се сетят, че тоя свят има своите несъвършенства.

И след като господ-бог ги е пропуснал тия несъвършенства, що па да не се появи министър Каракачанов, който да пусне един ъпдейт към сътворението.

И така през тази седмица се роди нова стратегия, написана от военния министър и посветена на братята роми.

Не стратегия, а направо фундамент на стратегиите!

Без социални ако не учиш!

Трудова повинност ако си неграмотен!

И най-важното – безплатни аборти!!!

След като стратегията се появи на бял свят, няколко служители на столичната „Чистота“ причакали една сутрин министъра и му рекли – „Бат Краси, ше се интегрираме, бащице! Вие дайте по 50 лева на човек за изборите, а ние ше се интегрираме, що да не се интегрираме?“.

И така интеграцията започна, а Министерство на културата загуби пред апелативния съд делото за античния комплекс Сердика и освен, че се прости с едни 700 бона неустойка, ще трябва да плати и около 50 бона разходи на съда.

„Ало, Банов съм! Няма да ощетяваме бюджета, просто няма да платим месечните заплати на провинциалните оркестри и ще покрием разходите! Те и без това вземат едни заплати – и с тях и без тях!“ – си рекъл министъра в телефонно обаждане сам до себе си, подслушано и записано от служителя Ангелов и свалено на флашка от Елена Йончева, която установила достоверността на съдържанието чрез посещение и няколкочасова медитация на Бузлуджа под звуците на песни от ранния период на Муслим Могумаев.

А междувременно KLETA MAJKA BALGARIQ се занимаваше с най-важния проблем!

А какъв може да бъде най-важният проблем за родината ни?

Безработицата?

Изтичащите мозъци?

Икономиката?

Екологията?

Културата?

Отбраната?

Неееее, уважаеми!

Най-важният проблем за нас през тази седмица беше Мадуро!

Тук правителство и президент заформиха сблъсък на титаните, в който големият въпрос бе един – зад Мадуро ли заставаме, или пред Мадуро.

Бай Мирчо, дългогодишен рецидивист от Софийския централен въпрос, гледайки Консултативния съвет по национална сигурност сръга съкилийника си Евстати Кьоравото и Коньовица и рече: „Евстати, от опит знам, че е по-добре да си отзад. Когато бях млад затворник, веднъж бях отпред и оттогава разбирам отлично външната политика!“.

В крайна сметка правителството ни взе важното решение да подкрепим лидерът на опозицията във Венецуела, което свали веднага цената на кравето сирене, царевичното брашно и осолената сланина.

Боби Михайлов загуби мястото си в изпълкома на УЕФА.

За сметка на тази тъжна новина се появиха няколко весели. Например – Валери Божинов се върна в Левски, където се събра със своят баджанак Ники Михайлов.

Двамата щастливо се щракнаха на снимка, а Валери си мислеше – „Да си имаш баджанак е като да си нямаш баджанак, само че да си имаш“.

Междувременно Левски смени собственика си, ЦСКА – треньора си, а ние сменихме канала, че ни е писнало и се концентрирахме в другите теми от седмицата.

Например в науката.

Защото тази седмица ние, клетите сънародници на хан Кубрат и цар Иван Асен Втори дадохме своят принос към световната наука.

Това се случи в реч на бившата депутатка и настоящ областен управител на Перник госпожа Ирена Соколова.

„Слънцето би могло да свети и да е топло, дори ако не е изградено от въглерод, както е в момента (WTF???), а ако освен ядрото навсякъде е заобиколено от банани. Тогава налягането на бананите върху ядрото всъщност ще даде силата на топлината!” – рече госпожа Соколова, а Слънцето от ужас избухна и направи цялата Слънчева система в бананово пюре, гарнирано с въглерод.
Злите езици говорят, че когато чули за това неверотно научно откритие, всички членове на Нобеловия комитет изяли дипломите си и си запазили час за лоботомия в някаква много реномирана швейцарска клиника, която вършела услугата дискретно, без медийно присъствие и изключително ефикасно.

А Жоро Пролетария, дългогодишен активист на БСП от Свищов събрал няколко свои съмишленици на тайно събрание в мазето си и рекъл:

„Видяхте ли! Видехте ли до какво ни докара капитализЪма! Така е, след като има целогодишно банани! Не на бананите! Не на НАТО! Не на ЕС! Да здраствует!!!“ – и отпил голяма глътка водка „Новичок“, закупена от „Берьозка“, па прокарал с „Хлебний квас“ и замезил със сельодка под шуба...

И така, лека-полека тази важна за България седмица се изниза.

На слънцето не поникнаха банани.

В комплекса „Антична Сердика“ не се появи фреска с ликовете на Банов и Рашидов.

Ромското включване не плати цената за F-16.

Мадуро не ни послуша и не си подаде оставката.

А Левски и ЦСКА повториха модела на ГЕРБ и БСП и единственото, за което имаше смисъл да ги обсъждаме, бе количеството баджанаци вътре – в директен и в политически смисъл.

Забравихме ли нещо?

О, да!

Забравихме, че животът е твърде кратък, за да се занимаваме с идиоти...

Затова спрете веднага да четете този обзор, сипете си ракийка, турете кисело зеле в чинията и наздраве!!

 

Автор: Венци Мицов
още от Лица
23
Петък
Август