Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Една метаморфоза, която да те зареди с идеи

294

Гледали ли сте поне едно видео от сайта ted.com? Със сигурност сте, дори и да не е било нарочно. С годините световната конференция TED се превърна в еталон за презентиране и извор на вдъхновяващи идеи, които хората не се страхуват да споделят със света.

В духа на идеите, които си струва да бъдат споделяни, TED създаде и програмата TEDx, като дава на лицензи и ентузиазирани хора от цял свят организират независими събития по модела на TED. TEDxSofia е точно такова събитие. На 13 април 2019 година 13 лектори ще споделят идеите си, които със сигурност си струва да бъдат чути. Лекциите са обединени под заглавието “Метаморфози”. На сцената ще се качат българи, които не просто имат идеи, а и усърдно работят те да се реализират и да направят света ни по-добро място. Сред тях са: Иван Димов, инвестиционен банкер и инвеститор в Ню Йорк и Сидни, Австралия, и единственият избран от България от над 6000 кандидати от целия свят, като участник в новата програма на „Фейсбук” за подпомагане на лидери, Божидар Стефанов, доктор по нанотехнологии в Университета Упсала в Швеция, завършил компютърна химия в СУ ”Кл. Охридски”, участвал в конкурса „Млади таланти” и „Лаборатория за слава FameLab”, с телевизионни изяви в „Наука в приказките”и „Красива наука”, Светлозар Желев, директор на Националния център за книгата към НДК, певицата Роберта и още девет вдъхновяващи личности.

Според данните от проучването на списание “Мендижър” за Индекса на щастието в България, един от проблемните аспекти е усещането за част от общност. Събитието TEDxSofia, което се организира изцяло от доброволци, си поставя една основна цел – да създаде общност от хора с идеи, които са готови да ги споделят с другите. Това е една метамрофоза, която изисква време и усилия. Но организаторите са готови да работят за нея. Ако сте изкушени от идеите, от общуването с хора с идеи и искате да се заредите с идеи – TEDxSofia е точно за вас. Повече за събитието можете да откриете на tedxsofia.org.

още от Лидерство
22
Сряда
Май