Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Ева Майдел и Любомир Аламанов бяха първите гости на young.LEADERS.talk

111

Евродепутатът Ева Майдел и PR специалистът Любомир Аламанов се срещнаха със стажанти от компании-членки на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ). Продължилата над два часа среща се проведе в арт пространството Къщата на София.

Това бе първата от поредицата срещи young.LEADERS.talk, организирани от СЖББ. Тяхната цел е да даде възможност на младите хора да се срещнат със своите модели за подражание – от ръководители и топ мениджъри на водещи компании до млади, успешни специалисти и предприемачи, и да почерпят опит от техните лични истории.

"Националната стажантска инициатива на СЖББ е уникална възможност, възползвайте се от нея", посъветва младите хора Ева Майдел, която е и патрон на инициативата. Според нея са много важни връзките, които се изграждат между участниците в инициативата, а самият стаж може да предопредели пътя на един човек. „Радвам се на партньорството си със СЖББ, защото общата ни цел е да задържим талантите в България и да подобрим имиджа на страната ни”, каза Ева Майдел. Тя коментира, че компаниите-членове на Съвета на жените в бизнеса в България са доказали колко е важно да се инвестира в хората.

Майдел разговаря с младежите за важността на стажуването и разказа собствения си опит като стажант за неправителствена организация в Италия, където е учила. Тя посочи и кои са условията, според нея, за постигане на успех – да вярваш в себе си, да имаш желание да учиш през целия живот, да си поставяш непрекъснато нови предизвикателства. „Днес, за да успяваш, трябва да надскочиш собствените си очаквания. Търсят се професионалисти, които да искат да надскочат трудовата си характеристика“, коментира Ева Майдел. Тя подчерта, че тъй като днешният свят е много динамичен и се развива с бързи темпове, способността да се променяме е много важна за реализацията.

Председателят на УС на Съвета на жените в бизнеса в България  д-р инж. Боряна Манолова, главен изпълнителен директор на Siemens България, благодари на Ева Майдел, че подкрепя Националната стажантска инициатива и отбеляза, че е пример за това как с труд един млад човек може да постигне много.

Любомир Аламанов говори пред младите хора за собствения си опит като стажант, за голямата промяна в комуникациите, настъпила под влияние на социалните мрежи, за качествата, нужни, за да успяваш в бизнеса и как самият той е изградил своята кариера и компания. Той сподели, че стажантските програми могат да дадат уникални възможности на младите хора. „През нас са минали 500 стажанти. За стажанта не е важно да знае много, а да иска да учи“, посъветва младите хора Аламанов.

Той се старае не само да дава знания на своите стажанти, а да им формира модел на мислене. "Свиквайте с ученето през целия живот, ако спрете, времето ви подминава", заяви Любомир Аламанов.

PR специалистът коментира, че социалните медии са променили мисленето на хората, които днес участват в комуникациите. „Работата на пиарите вече е свързваща. Изграждането на общности, в които да си говорим, е бъдещето на комуникациите“, обясни Аламанов. Той очерта и нужните за постигането на успех условия – желание за работа и непрекъснато учене, умението да се променяш и да преодолееш страха от загуба.

Както той, така и Ева Майдел преди него, отговориха на многобройните въпроси на младите хора.

Събитията на young.LEADERS.talk продължават и през следващата седмица.

Тъй като много от стажантите сега започват своите стажове в компаниите-членове на СЖББ, Управителният съвет на Съвета взе решение срокът за участие в конкурса за есе в рамките на Националната стажантска инициатива да бъде удължен до 31 юли. Това ще даде възможност на по-голям брой желаещи да се включат в програмата и да спечелят някоя от предвидените многобройни награди.

още от Лидерство
16
Събота
Февруари