нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

10 неща, които правят интровертите невероятно атрактивни

Снимка: Shutterstock

Срамежливи, резервирани, асоциални, затворени... това са най-често срещаните описания за интровертите. И тези схващания са наложени до голяма степен от екрана. Във филмите най-често екстровертите са тези, които печелят симпатии, популярност, приятели и успехи. Все цели, за които интровертите трябва да се борят с усилие. 

Това всъщност изобщо не е вярно. Интровертния човек сам по себе си е достатъчно атрактивен, човек със сложна мисъл, разнообразни и богати интереси и особено обаяние. Те не се нуждаят да търсят внимание. Те самите го привличат, твърдят редакторите на Lifehack.

Ето 10 характерни черти на интроверта, които го правят действително привлекателен:

Интровертите са действително привлекателни и най-вече с това, че не предлагат атрактивността си на показ. Те не парадират със себе си, не хабят енергия, за да са център на внимание. Те трупат енергия от усамотението си, което ги прави загадъчни и очарователни.

Те са дълбоки мислители. Интровертите прекарват сами със себе си по-голяма част от времето. За повечето интроверти това е безопасно място, където те могат да се занимават с вътрешни разговори, размишления "за живота, вселената и всичко останало", да отделят време, за да осмислят всичко, което се случва в света около тях. Когато интроверт говори, почти сигурно е, че той е прекарал много часове да мисли по този въпрос, да формира мнението си и внимателно да подбере думите, които желае да използва.

Те имат по-дълбоки връзки с другите. Изключителна привилегия е интроверт да ви допусне до своя свят. Когато това се случи, можете да се обзаложите, че ви вярва и че за него сте някой специален. Връзките им с другите са далеч от повърхностните контакти. 

още от Любопитно