нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

25 зашеметяващи факта за нашия свят

Снимка: Shutterstock

1. От 1916 г. САЩ забрани изпращането на сгради по пощата. Законът се появява след прецедент, в който жител изпратил 40 тонната си къща през щата Юта, за да избегне високите цени на товарните превози.

2. Дъжд и дори буря от жаби се е излял над мексикански град през 1997 г.

3. Твърди се, че не се усещат аромати по време на сън.

4. Астронавтите нямат право да ядат боб, преди излитане в космоса, тъй като от толкова много газове, скафандърът може да се повреди.

5. Крокодилите са по-умни, отколкото си мислим. Те специално поглъщат големи камъни, за да се потопят на по-големи дълбочини.

6. Бутан е толкова загадъчна страна, че никой дори не знае, точно колко хора живеят в нея, защото последното преброяване се е провело през 1975 г..

7. Възрастните полярни мечки обикновено се хранят само с кожата и мазнините от убитите животни. Месото оставят на малките си и на лешояди. Ето какви грижовни хищници са.

8. Само някои ескимоси използват хладилници, тъй като при тях е достатъчно студено.

9. В океаните има около 200 пъти повече злато, отколкото до момента човечеството е открило.

10. Уилям Шекспир е произнасял името си по няколко различни начина.

11. Укротителите на лъвове често използват столове, тъй като лъвове са в състояние да се съсредоточат само върху една цел, която да атакуват. И когато срещу тези страховити хищници бъде изправен един четирикрак стол, те се объркват и отстъпват.

12. Преди изобретението на гумичката, хората са ползвали за триене парчета хляб.

13. Вашият мозък е по-активен, когато спите, отколкото, когато гледате телевизия.

14. Бръмбарът Херкулес тежи сто грама и може да се вдигне предмет с тегло до цели осем килограма, което ни позволява да го наричаем ​​най-силното същество на света.

още от Любопитно