нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

76 нюйорски ресторанта получиха звезди "Мишлен", влизат в кулинарния гид за 2019

Снимка: Shutterstock

76 нюйоркски ресторанта влизат в кулинарния гид "Мишлен" за 2019 г, пише Bloomberg. Те са с 4 повече сравнение с предходната, когато бяха оценени 72 заведения в колоритния мегаполис.

16 ресторанта спечелиха нови звезди - 5 от тях са японски, споделят от Michelin: "Gabriel Kreuther", "Kosaka", "Le Coucou", "Sushi Nakazawa" и "Tuome". Три от ресторантите, получили нова звезда са френски, като два от тях са на легендарния шеф Жоел Робишон, който почина по-рано тази година. Два от ресторантите с нова звезда са мексикански, включително и откритият едва преди година ресторант Claro - първият в квартал Gowanus със звезда.

Манхатън все още е дом на пет тризвездни ресторанта. Това са изисканите "Le Bernardin", "Masa", "Eleven Madison Park", "Chef’s Table at Brooklyn Fare" и "Per Se". Ако се изкушавате да посетите всеки един от тях, няма да ви е трудно. те са групирани в Мidtown, с изключение на "EMP", който е в района Flatiron.

"Ползваме една и съща методология в световен мащаб. Нямаме никакви критерии или размисли извън качеството на храната", заяви новият директор на пътеводителя "Мишлен" Гуендал Поуленек относно недостатъчното присъствие на жени сред шефовете на отличените заведения с изключение на "Del Posto", в който шеф е Мелиса Родригес и "Aquavit", ръководен от Ема Бенгтсон.

"Важно е да се подчертае, че звездите на" Мишлен "се присъждат на ресторанти, а не на готвачи", подчерта той.

На този принцип се позова Поуленек и за да защити присъствието на "Babbo" в списъка - ресторант, чийто съсобственик е обвиняемият в сексуален тормозьор Марио Батали.

Към списъка в категория с две звезди са добавени четири ресторанта, включително три нови места: "Icimura at Uchū", "L’Atelier de Joël Robuchon" и "Tetsu Basement". 13 нови ресторанта са отличени с една звезда.

Пълният списък и подробно описание на всяко едно от отличените заведения може да разгледате на сайта на NBC New York

още по темата
още от Любопитно