нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Балон с писмо до Дядо Коледа направи чудо за малко момиченце

Снимка от страницата на  Cesar Barron N в Facebook

Тази красива история за коледно чудо обикаля света и носи надежда, че за доброто и щедрия дух не може да има граници.

Тя започва така: 8-годишно момиченце от Мексико пише писмо с желания до Санта Клаус, завързва списъка към балон и го пуска да лети. Дни по-късно 60-годишният Ранди Хейс от градчето Патагония в щата Аризона, разположено на около 60 километра от границата с Мексико, излиза на разходка с кучето и намира красив балон, разказва агенция Ройтерс. Вижда и че към него, с лентичка е прикрепен списък с коледни желания на испански език. В него са изброени кукли от серията Enchantimals, къщичка за тях, принадлежности за рисуване. Писмото е подписано само с името на изпращачката Даями. Нямало нито адрес, нито телефон.

Хейс предположил, че балонът е долетял от мексиканския град Ногалес, разположен най-близо до границата със САЩ. Той съобщил за находката си в социалните мрежи и се свързал чрез Facebook с популярното в мексиканския град радио XENY. Миналата сряда, 19 декември, един от водещите разказал в ефир за писмото и само след час семейството на Даями се свързало с радиото. Те признали, че нямат пари за подаръци и 8-годишното им момиченце решило да изпрати балон във въздуха с желанията си, защото се надявало на чудо. Водещият посъветвал в ефир Хейс и съпругата му да се срещнат с мексиканското семейство.

Американецът последвал съвета. Двамата с жена му купили всички подаръци от списъка на момиченцето /без дома за кукли, тъй като бил изчерпан навсякъде по магазините/, купили подаръци и за малките сестри на Даями и отпътували за Ногалес. Там се срещнали с момиченцата в офиса на радиостанцията и им раздали подаръците, представяйки се за помощници на Санта Клаус.

Хейс разказал, че единственият им син починал преди 9 години и двамата със съпругата му тъгували не само по него, но и по липсата на коледни празници с деца.  „Никакви граници и стени не могат да спрат вярата на децата в Коледа!“, казал накрая той. Разказвана и препредавана от медиите в САЩ, красивата история стигнала и до адвокат от Калифорния, който на 24 декември пък купил и изпратил на Даями и къщичката за кукли. Така били изпълнени всички желания от списъка на малкото мексиканско момиченце за Рождество.

още от Любопитно