Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Белгийски шоколатиер праща сладкиши на лекари и заболели от COVID-19

Снимка: Shutterstock

Любимият производител на шоколад на Виктория Бекъм ще прекара следващите седмици в производство, опаковане и доставка на дизайнерски сладкиши за заболелите от COVID-19 и лекуващите ги лекари в цял свят, съобщава БГНЕС. Шоколатиерът Пиер Марколини бе принуден да затвори магазините си в Лондон, Париж и Брюксел заради мерките срещу разпространението на коронавируса.

Така вместо да изхвърли продукти за производството на шоколад, белгиецът започна да изпраща кутии с шикозните си сладкиши до болниците в трите града. Кутия от лакомствата иначе струда около 134 паунда, или около 285 лв. всяка. Целта на жеста е болничният персонал, който вероятно "преживява изключително труден период", да получи "малко радост". Марколини е работил с Ив Сен Лоран за разработването на специална серия шоколадови бонбони, и има 40 магазина в Лондон, Париж, Дубай, Брюксел и Токио.

Известност придобива през 2018 г., когато стартира съвместни шоколадови проекти с Виктория Бекъм. Двамата създадоха лимитирана серия кутия с 16 шоколадови бонбона с намалено съдържание на захар във формата на сърце. Цената на кутията бе 35 паунда, или около 74 лв.
 

 

 

още от Любопитно