Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Бърни Сандърс проправя пътя си към президентския стол с играта "Super Bernie World" (видео)

Снимка: Scott Olson/Getty Images

Видео игра като активен инструмент в предизборна кампания - този подход със сигурност ще влезе в учебниците, но засега просто набира скорост и привърженици в полза на претендента на Демократическата партия за кандидат за президент на САЩ Бърни Сандърс. „Super Bernie World“ (Светът на Супер Бърни) е разработка на Gamedevs for Bern и е нещо като римейк на най-известната видео игра Супер Марио. Супер Бърни се управлява на същия принцип, просто героят не е Марио, а Бърни Сандърс. В играта той си проправя път през Съединените щати, а крайната цел, според Steam, е "да се освободи САЩ от лапите на четирима републиканци в техните замъчни леговища".

По пътя си, Сандър се бори с "ходещи червени шапчици", ICE Troopers и самият Доналд Тръмп, а под ръка са му супергеройски възможности като "сирене чедър от Върмонт".

Целта на "Super Bernie World" е проста - да накара хората да излязат и да гласуват. Поставянето им като човек с власт да движи промяната, управлявайки играта е вдъхновяващ начин за постигане на тази цел.

Сюжетът на играта и самият Бърни Сандърс имат обща история. С 43 милиарда долара, направени през 2018 г. в гейминг индустрията, създаването на организации, които да обединяват ангажираните в сектора е гореща тема от известно време. Миналата година Сандърс се обяви в подкрепа на идеята.

Снимка: Twitter

Играта е достъпна за всички и е безплатна. Излиза в разгара на президентската кампания в САЩ и на фона на съобщения от големите социални платформи, че затягат регулациите срещу политическа реклама по време на предизборни кампании.

още от Политика