Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Чиновник поиска 47 000 долара обезщетение за кражба по време на командировка

Снимка: Shutterstock

Американска чиновничка поиска обезщетение от 47 000 долара за кражба на вещи от багажа й, извършена по време на служебна командировка. Високопоставената служителка от президентската администрация на САЩ С. Верма поиска да бъде обезщетена със сумата от 47 000 долара за вещи, откраднати от багажа й по време на работно пътуване, съобщи РИА Новости, цитирайки Politico.

Както следва от документите, получени от изданието, сред откраднатите вещи са били посочени дрехи и бижута, включително медальон на стойност близо 6 хиляди долара от колекцията на дъщерята на президента на САЩ Иванка Тръмп. Верма, която ръководи програмата Medicare, подаде искане за обезщетение през август 2018 г. в американския департамент по здравеопазване, към който принадлежи и нейното ведомство. Отделът възстановил на служителката 2852 долара и 40 цента.

"Напълно нормално е чиновник в държавната администрация да заведе дело за загуба на лично имущество, откраднато по време на командировка. Това не е необичайна практика за федералните служители", цитира изданието представителят на ведомството. Отбелязва се, че сред нещата, чиято стойност Верма е поискала да се върне от парите на данъкоплатците, са били овлажняващ лосион за 325 долара и тапи за уши на стойност 349 долара.
 

още от Любопитно