Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Два императорски пингвина си направиха видео

100

Screenshot: Guardian News / YouTube 

Два императорски пингвина се снимаха на видео на оставена от австралийския изследовател Еди Гол камера в близост до Auster Rookery по време на посещението му в австралийската изследователска станция " Маусън", пише Smithsonian. 

Австралийската антарктическа експедиция публикува краткия клип в социалните медийни, съобщавайки, че кадрите предлагат "птичи поглед към живота в Антарктида!".

В началото на клипа се виждат само краката на един пингвин, който сякаш нарочно обръща камерата така, че обективът й да сочи нагоре. Докато пингвинът оглежда камерата, друг се появява в кадър, навеждайки любопитно глава. Приятелите оглеждат заедно обектива, след което се изправят и клатят главите си, сякаш взаимно се съгласяват, че този странен предмет не си струва вниманието.

Това не е първият път, в който любопитни птици и животни си правят селфи. През 2013 г. един пингвин се засне, докато си играеше с камера GoPro. Всеизвестна е и снимката на макака, която животното си направи с камерата на британския фотограф на дивата природа Дейвид Слейтър. За авторство на кадъра се водеха дори съдебни битки.

Вижте краткото видео, публикувано от Guardian News в YouTube.

 

още от Любопитно
13
Четвъртък
Декември