нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Еди Мърфи: Избрах десетте си деца пред Холивуд

Снимка: Guliver / Getty

Легендарният комедиен актьор Еди Мърфи призна, че няма никакво намерение да пренебрегва семейството си за сметка на киното.

Той спря да снима активно от 2012 г

За да рестартира отношенията с многолюдната си фамилия. 57-годишната звезда има 10 деца от 5 жени, като най-малкият му син Макс още не е проходил.

„Кариерата ми, или същността ми на артист, не е център на живота ми. Това, което ме движи, са семейството и децата ми. Те са върховният приоритет, след който се случва всичко останало.“, споделя за Vanity Fair Мърфи.
„Ако исках да бъда част от живота на децата си и да съм значим за тях, бутането във филми трябваше да приключи. Важно ми беше да намеря време да бъда „просто Тате“. Това е най-голямата ми роля.“, признава чешитът, чиито глас превърна в хит Магарето от „Шрек“.

През последните месеци

Мърфи се върна към голямата си любов – стендъп комедията

И е част от програмата а шоуто Saturday Night Live. Той е категоричен, че преследването на всепоглъщащата, опустошаваща личността  кариера в Холивуд е щяла да го довърши.

„Хората, които бяха на моята възраст и бяха върха в областта си, тях ги няма. Майкъл Джексън, Принс, Уитни Хюстън – с тях започнахме през 80-те и те си отидоха.“, казва Мърфи.

Носителят на всички значими награди в киното без „Оскар“ има трима големи синове -  Ерик (30), Майлс (27) и Кристиян (29),  дъщерите Бриа (30), Шейн Одра (25), Зола Айви (20), Бела Захра (17), както и Ейнджъл (11) от връзката му с певицата Мел Би, която той дълги години отказваше да признае за свое дете. Най-малкото момиченце в отбора на татко Мърфи е 3-годишната Изи от годеницата му Пейдж Бъчър.

Новите родители

още от Любопитно