Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Финалът на снимките на "Игра на тронове" в Северна Ирландия бе отбелязан със зрелищен фестивал

Снимка: Guliver / Getty images

Култовата телевизионна поредица "Игра на тронове" спечели поредната си награда "Еми" за изключителен драматичен сериал и фенове по целия свят с нетърпение чакат премиерата на последния осми сезон от сагата. За съжаление, това няма да се случи до 2019 г.. Въпреки това, за да се отзнаменува финала на снимките в Северна Ирландия, бе организиран фестивалът Winterfell ("Зимен хребет") край замъка, превърнал се във владение на Старките в сериала, споделя Lonely Planet.

Замъкът Уорд (Castle Ward) в Северна Ирландия се превърна в задължителна дестинация за феновете на историите за четирите кралства във Вестерос, наред с други емблематични места като Dark Hedges, които се използват като пътя за Кралски Чертог и долината Shilnavogy, която служи като пасищата на Дотраките. 

На 16 септември замъкът Уорд оживя за фестивала Winterfell, за да отпразнува поредицата и да посрещне всички фенове, които искаха да видят замъка с очите си.

Празниците на фестивала включваха кралски турнири, бойни сцени, пълна екипировка, филмови каскади и др. Посетителите дори успяха да разгледат часовниковата кула, от където Бран Старк бе бутнат от Джейми Ланистър в първия сезон. Две от кучетата, които изиграха оригиналните вълчища на Старк - Сив Вятър и Лято, също бяха на фестивала, както и актьорът Mарк Ади, известен още като крал Робърт Баратеон.

Ако сте пропуснали тазгодишния фестивал, все още имате въззможност да се възползвате от екскурзия до замъка Уорд. Замъкът е отворен за посетители седем дни в седмицата. Има дори места за къмпинг и каменна вила под наем, ако искате да обитавате по-дълго в този край на Вестерос.

още по темата
още от Любопитно