Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Глобалното затопляне има вина за по-бързото износване на гумите

231

Снимка: Мениджър Нюз

Наближава времето за смяна на зимните гуми с летни и повечето шофьори са изправени пред дилемата – да сложат гумите от миналото лято или да купят нови. Според пазарните данни на водещия международен онлайн дилър на гуми Delticom на българския пазар се забелязва раздвижване и все повече българи предпочитат да подновят гумите на своя автомобил.

Според специалистите има няколко причини за тази тенденция. В последните години все повече шофьори осъзнават, че гумите имат водеща роля за безопасността на превозното средство – те участват в управлението на автомобила и негово представяне на пътя. От друга страна цената все по-малко е водеща при избора на гуми. Според експертите в дългосрочен план премиум гумите се изплащат заради своя по-дълъг жизнен цикъл.

В последно време се наблюдава и тенденцията за по–бързо износване на гумите. Това се дължи на глобалните климатични промени и разката промяна в метеорологичните условия. С повишаването на температурата налягането вътре в гумата се повишава, а прекомерното надуване може да причини преждевременно износване на гумата и да попречи на спирането. Затова редица производители на гуми започват внедряването на иновативни решения, които да подобрят издръжливостта им в условията на климатичните промени.

„Все пак производителите на гуми съветват клиентите си да оглеждат своите гуми преди новия сезон и да ги подновят с нови, ако не са били сменени 6 години след датата на производство. Това е добра предпазна мярка, дори ако те изглеждат в използваемо състояние и не са се понижили до индикатора за износване на протектора”, заяви Траян Поп, изпълнителен директор на Delticom OE.

още от Автомобили
23
Петък
Август