Затвори

Изключително надарено дете ще завърши университет на 9 г.

Shutterstock

9-годишният Лорен Симънс след няколко месеца ще получи дипломата си за бакалавър.

Белгийският ученик сега учи електротехника в Технически университет в Айндховен, а след това иска да стане доктор на науките и да продължи образованието си в областта на медицина.

Мечтата му е един ден да създава изкуствени органи за трансплантация.

Талантливото дете прави впечатление още в ранното си детство, защото има феноменална памет, а родителите му така и не могат да си обяснят откъде има такива способности. И двамата са лекари, но твърдят, че не са принуждавали Лорен да учи.
Лидия и Александър Симънс дори първоначално смятали, че бабата и дядото малко преувеличавали и прекалено хвалили таланта на детето. След това сами се уверили в това, а и учителите непрекъснато им давали доказателства за изключително бързият му напредък.

„Учителите забелязаха нещо много специално в него“, разказва майката.

Тя често се шегува, че изпреварващото интелектуално развитие на детето вероятно се дължи на голямото количество риба, което е яла по време на бременността си.

Родителите не искат детето им да расте прекалено сериозно и погълнато от науката. Затова опитват да създадат баланс между изключителните му способности и обичайното детство, съобщава CNN.

Новите родители

още от Любопитно