Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Изолиран в планината, Джордж Р. Р. Мартин усилено работи по „Ветровете на зимата“

Getty Images

Принудително изолиран в планинска хижа заради пандемията от COVID-19, писателят Джордж Р. Р. Мартин чете бързо произведения на свои колеги от голямата купчина, която събира от издателите, а още по-бързо пише следващата, предпоследна част на поредицата си „Песен за огън и лед“, кръстена „Ветровете на зимата“. Това става ясно от негова публикация в официалния му уебсайт от края на месец юни.

Провалените събития, на които е бил поканен американският автор, са му дали възможност да се потопи в нещата, които най-много обича – четенето и писането. „Новата колекция на Стивън Кинг „Ако кърви“ е една от последните ми фаворити. Харесвам тези колекции от романи, които излизат от Кинг от време на време между романите му... Друга книга, която наистина ме смая, бе „Хотел „Стъклото“, последната на Емили Сейнт Джон Мандел“, пише Мартин, споделяйки кои са книгите, направили му най-голямо впечатление в последно време.

Усилена работа тече и по „Ветровете на зимата“, от която писателят завършва по няколко глави седмично. „Това не означава, че книгата ще е готова утре или публикувана другата седмица. Тя ще е огромна и все още ми предстои дълга работа по нея“, предупреждава той.

Мартин споделя, че новата творба ще бъде издадена не по-рано от лятото на 2021 година.

„Предимно само аз съм във Вестерос, със случайни странични пътувания до други места в страхотната книга. Сега ще трябва да ме извините. Ария се обажда. Мисля, че ще убие някой“, завършва той.

още от Общество