Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Какво е най-добре да хапваме в различните часове от деня

Снимка: Shutterstock

Умното планиране на дневното ни меню, в зависимост от часовете, в които обичайно се храним може да ни помогне да се почувстваме пълноценни, да спим по-добре или да имаме повече енергия. В различните часове са подходящи различни храни. foodpanda събра съвети от топ експерти по хранене как най-добре да съчетаем подходящи храни в различните часови диапазони на деня.

5: 00–6: 00 ч. - Ако започвате деня с тренировка, която е с ниско до умерено темпо и трае по-малко от час, може просто да искате да пропуснете храна и да закусите обилно след това. Ако обаче планирате да спортувате интензивно или повече от час, помислете за закуска преди тренировка. Хапнете яйце, пълнозърнести закуски или богати на протеин и фибри закуски.

7: 00–9: 00 ч.- Купа с кисело мляко и плодове. Консумацията на минимум 20 грама протеин на хранене предпазва от загуба на мускулатура с напредването на възрастта. По-лесно е необходимата дневна норма да се постигне на обяд и вечеря, но повечето хора не получават достатъчно протеини на закуска. Препоръчва се в първото хранене за деня да бъдат включени извара, кисело мляко или яйца.

10: 00–11: 00 ч.- Тук може да включите авокадо, хумус, различни зеленчуци. Непременно добавете плодове и зеленчуци в предиобедните часове. Те ви набавят разнообразни хранителни вещества. Моркови с малко мазнина или ябълка с фъстъчено масло са чудесни варианти.

12: 00–2: 00 ч.- Свежа салата цезар или зелена салата. Обядът е времето за зареждане в следобедните часове, така че яденето на балансирана храна с протеини, пълнозърнести храни и голяма порция зеленчуци е пътят към здравето

6: 00–7: 00 ч.- Наблегнете на месото. Не се нуждаем от същото количество енергия вечер, както когато ще ходим на работа, в училище или на тренировки. Поради тази причина препоръчваме изобилие от зеленчуци и постна порция протеини. Ако сте пропуснали обяд или следобедна закуска, не позволявайте на глада да ви доведе до преяждане на вечеря.

 

още от Любопитно
21
Четвъртък
Ноември