Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Магнетично светлинно шоу обгърна Берлин

Германската столица се обля в цветове и светлина на стартиралия в петък фестивал на светлината. Градът ще бъде огрян от пъстри светлини между 5 и 14 октомври, когато се провежда ежегодния фестивал, предава Deutsche Welle.

Фасадите, паметниците и забележителностите в целия град ще греят всяка вечер в различни цветни нюански. Всеки жител и посетител на германската столица ще може да се наслади на великолептния спектакъл между 19 ч. и полунощ всеки ден в рамките на фестивала.

Три от най-емблематичните сгради в града ще бъдат трансформирани от българи. Това са членовете на MP-Studio, станало известно на българските зрители с любимите на столичани светлинни спектакли за Деня на Европа през 2017 и 2018 г., които разказаха пъстроцветни истории на фасадите на Националната художествена галерия (бившия Царски дворец) и Министерски съвет в София.

MP-Studio ще е единственото креативно студио с три светлинни спектакъла в рамките на „Фестивал на светлините“ 2018 г. Те ще красят фасадите на Бранденбургската врата, телевизионната кула и Германския исторически музей.

още по темата
още от Любопитно
14
Четвъртък
Ноември