Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Мъж изяде банан от арт инсталация за 120 хил. долара

Кадър: Instagram

Мъж шокира посетителите на изложба в галерия Art Basel, Калифорния, като изяде арт инсталация на стойност 120 хил. долара, предаде CNN. Произведението на изкуството, кръстено „Комедиант“, всъщност наистина е много вкусно – то представлява банан, залепен с тиксо върху стената.

В социалните мрежи бе разпространено видео, в което се вижда как един човек спокойно се приближава и под погледа на струпалата се тълпа от хора маха творбата от стената, а след това я изяжда. По-късно стана ясно, че това е грузинският артист Давид Датуна, който от дълги години живее в САЩ. Преди да се осмели да предприеме това действие, той предупреждава приятелите си да имат готовност да се свържат с адвокати, ако полицията го арестува.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by David Datuna (@david_datuna) on Dec 7, 2019 at 11:38am PST

Датуна демонстрира провокативното си държание и по време на последните президентски избори в САЩ. 2 месеца преди Доналд Тръмп да бъде избран за президент, артистът написа SOS върху американското знаме и го инсталира в ремарке пред Белия дом.

Бананът беше част от експозиция на италианския артист Маурицио Кателан, познат със своята тоалетна чиния за 6 млн. долара, изработена от 18-каратово злато. Тя бе открадната от двореца „Бленъм“ по-рано тази година.

още от Любопитно