нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

На какво е способно новото смарт яке на Levi’s и Google?

Кадър: YouTube

Софтуерната корпорация Google и модната марка Levi’s обединиха усилия, за да създадат още едно смарт яке – “Trucker Jacket”, което е подобрена версия на създаденото по-рано през 2017 г.

На пръв поглед, то изглежда като класическо дънково яке от 100% памук, но всъщност притежава специално разработения хардуер „Жакард“. Той представлява малко устройство, снабдено с блутут, посредством който може да контролира мобилен телефон. Това, от своя страна, дава на потребителя възможност да регулира силата на звука, да провежда разговори, да изпраща съобщения и да проверява прогнозата за времето. Само с един жест пък може да бъде направена и снимка.

От двете компании дават някои практични подробности за поддръжката на новия артикул, като уточняват, че смарт якето се пере без препарат до 30 пъти и не се препоръчва гладене и химическо чистене. Продава се в два варианта – с и без ватирана подплата, съответно за 248 и 198 долара.

Google обяви желанието си да приобщи технологиите към ежедневното облекло още през май 2015 година. Освен с Levi’s, в това отношение си партнира и с друга модна марка – „Ив Сен Лоран“, която вече предлага смарт раница.

още по темата
още от Любопитно