нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Париж отбеляза със светлинно шоу 130-годишнината на Айфеловата кула

Снимка: Getty Images/ Guliver

Една от най-известните туристически забележителности в света - Айфеловата кула, стана на 130 години. Париж отбеляза годишнината на емблематичната сграда с концерт от електронна музика и с голямо светлинно шоу, предадоха световните агенции.

Честването се проведе в подножието на самата кула, която е един от най-ярките символи на Париж. С настъпването на вечерта сводовете на кулата бяха осветени от впечатляващо светлинно шоу с използване на лазерни прожектори, разказващо за историята на монумента, информира БТА.

Медийната част на празника беше предшествана от благотворителна инициатива. По заръка на кмета на Париж Ан Идалго за 1300 ученици на възраст от 6 до 12 години беше организирано безплатно посещение на Айфеловата кула. Към 20:30 часа местно време започнаха да звучат песните на френската певица и композиторка Жан Адед, която гастролира безплатно пред многобройната публика.

Към 22:15 часа осветлението на кулата беше загасено, като по контурите ѝ пробягаха тънки светлинни линии, сплитащи се в причудливи конфигурации, докато не обхванаха цялата повърхност на историческото съоръжение. Светлинните метаморфози бяха съпроводени от потпури на известни мелодии. Празничното шоу беше повторено три пъти през вечерта - на всеки час, като то ще може да бъде наблюдавано също в четвъртък и петък.

още по темата
още от Любопитно