Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Продават най-голямата частна колекция от уиски за близо 8 млн. паунда

Снимка: Getty Images

Най-голямата частна колекция от уиски ще бъде продадена на онлайн търг през 2020 г. Над 3 900 бутилки скоро ще намерят нов собственик, а общата стойност на кехлибарената течност в шишетата се оценява на между 7 и 8 млн. паунда, информира Би Би Си.

В „перфектната колекция” са включени редки малцови напитки като „The Macallan” и Bowmore ”. Освен това се смята, че това е най-обширната частна колекция, в която е представен целият блясък на шотландските дестилерии от XX в. 

Специфичният микс от уискита включва бутилки от някои затворени дестилерии на Шотландия, като Stromness и Dallas Dhu. В него са представени и някои от най-търсените бутилки в света, включително 60-годишният етикет „The Macallan” 1926 Валерио Адами и 60-годишният Fine and Rare на „The Macallan” 1926. През октомври бутилка The Macallan 1926 бе продадена за близо 1,5 милиона паунда.

Редките бутилки уиски са принадлежали на Ричард Гудинг, починал през 2014 г. и притежавал една от най-големите компании за дистрибуция на безалкохолни напитки. Бизнесменът събирал специалните блендове в продължение на 20 години. 

 

още по темата
още от Любопитно