нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Първите думи на Алек Болдуин след фаталния инцидент

Getty Images

Холивудската звезда Алек Болдуин е с "разбито сърце", след като операторка загина простреляна от него с реквизитен пистолет по време на заснемане на нов филм.

"Няма думи, с които да изразя шока и тъгата си от трагичния инцидент, отнел живота на Халина Хъчинс, съпруга, майка и дълбоко ценена наша колежка. Напълно съдействам на полицейското разследване, което трябва да разкрие как тази се стигна до тази трагедия", написа Болдуин в Туитър и допълни: "Поддържам връзка със съпруга й, предлагам подкрепата си на него и семейството му. Сърцето ми е разбито заради съпруга й, сина им и всички, които познаваха и обичаха Халина".

Инцидентът стана вчера на снимачна площадка в щата Ню Мексико. Болдуин е стрелял реквизитен пистолет по време на снимки и е улучил операторката Халина Хъчинс и режисьора Джоуъл Соуза. По-късно от раните си в болницата Хъчинс почина, а Соуза е изписан без усложнения.

Пистолетът, с който е стрелял Болдуин е съдържал един истински патрон, предаде Ройтерс, като се позовава на информация от вътрешно съобщение на регионалния клон на Международната асоциация на театралните работници.

"Единственият истински патрон е бил изстрелян случайно на снимачната площадка от актьора, поразявайки и операторката Халина Хъчинс, и режисьора Джоуъл Соуза", се посочва в съобщението.

Болдуин бил забелязан "облян в сълзи" пред сградата на шерифската служба, съобщи местното издание "Санта Фе Ню Мексикан".

Починатала Хъчинс бе на 42 години. Тя е родом от Украйна и е израснала в съветска военна база до Северния полярен кръг. Работила е като разследващ журналист в Европа, сочат данни на уебсайта й. Завършва Американския филмов институт през 2015 г.

Болдуин е и продуцент на филма, който се е заснемал - уестърна "Rust". Той е част от кино индустрията от повече от 40 години, за които е участвал в над 100 филма и притежава около 60 млн. долара. Болдуин има 7 деца – най-възрастното е на 25 години, а най-младото на няколко месеца.

още от Любопитно