нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Шефът на Twitter смени гладуването с нов хранителен режим

Снимка: Guliver / Getty images

Когато главният изпълнителен директор и съосновател на Twitter и Square Джак Дорси сподели стриктната си програма за поддържане на добро здраве в подкаст през  март миналата година, той предизвика недоумение и учудване у много хора, пише Си Ен Би Си.

Тогава той заяви пред водещия на подкаста Бен Грийнфийлд, че яде по веднъж на ден и че понякога напълно пропуска храненето през уикенда. По думите на Дорси т. нар. „периодично гладуване“ му помага да се фокусира и да бъде в най-добра форма.

Тази седмица обаче той сподели нова информация за хранителните си навици.

В последно време Дорси се храни „седем пъти в седмицата, само на вечеря“. Това заяви самият той в интервю за Wired. От казаното изглежда, че той вече не пропуска да се храни през уикендите.

Преди това Дорси е споделял, че за него вечерята представлява сериозно и обилно хранене, което обикновено се състои от протеини, като риба, пиле или пържола, и много „зелении“, включително спанак, рукола, брюкселско зеле и аспержи. За десерт Дорси предпочита плодове и черен шоколад.

Въпреки че периодичното гладуване, при което човек си задава период, в рамките на който се храни, а в останалото време гладува, набира популярност в Силициевата долина и се практикува от популярни личности и звезди като Тери Крюс и Дженифър Анистън, до момента няма достатъчно проучвания, които да установят дали то е устойчиво и здравословно в дългосрочен план. Нещо повече, гладуването в период по-дълъг от 12 часа може да бъде опасно за здравето, особено при хората, които имат медицински проблеми и приемат определени лекарства, твърдят от Национален институт по здравеопазване на САЩ

Дорси споделя още пред Wired, че опитва да отделя по два часа на ден за медитации. Шефът на Twitter практикува една от най-старите техники за медитация в Индия – Випассана, като през 2018 г. той я определя като „изключително болезнена и физически и психически натоварващата.“ По същество тя представлява седене със скръстени крака в рамките на 30 – 45 минути без никакво мърдане.

В миналото Дорси е разказвал и за това как редува 15 минутен престой в сауна с 3-минутен такъв в ледена баня в рамките на 1 час. Пред Wired обаче той пояснява, че това не е ритуал, който изпълнява всеки ден.

още от Любопитно