Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Шоуто на Супербоул: Maroon 5 не успя да спечели много зрители

Снимка: Guliver/ Getty Images

Дронове, комети, маршируващи състави и други атракции белязаха тазгодишния финал на американската футболна лига Супербоул, но групата Maroon 5, която трябваше да бъде звездата на шоуто, не успя да създаде силна емоционална връзка с публиката, коментира Би би Си. 

Бандата от Лос Анджелис, която има много хитове, изпълни ентусиазирано повечето от тях, също и "This Love to Girls Like You". Въпреки пищната пиротехника обаче според мнозина изпълнението не е успяло да "зарази" с огъня си зрителите. 

Атракция на вечерта бе когато групата изпя известната си балада "She Will Be Loved" и много китайски фенери полетяха в небето на стадиона в Атланта, където се проведе финалът, а след това се оказа, че това не са фенери, а дронове и летящата формация от машини състави надписа "One love". 

Също както много други американски изпълнители, Maroon 5 са музиканти, които стоят далеч от политиката. Това има значение за Супербоул.

Групата изгради кариера с неутрални поп парчета и е водеща в музикалните класации. По-рано обаче имаше слухове, че друга популярна певица - Риана, е отказала да пее на финала на Американската футболна лига, заради случая с играча Колин Каперник. Каперник излезе от лигата след като веднъж отказа да коленичи по време на излъчването на американския химн, за да създаде по думите му внимание в насока проблема за расовото неравенство в страната и полицейската бруталност, идваща от него. Така Maroon 5 трябваше да изпълни една от водещите си песни без Риана, която е звездата в нея, след като явно Риана е отказала да се появи от солидарност с Каперник. 

"Има един мъж, който жертва работата си за нас, така че трябва да застанем зад него", обясни певицата по-рано. Каперник твърди, че вече няма място като играч в лигата заради постъпката му. 

Maroon 5 пък вчера отмени традиционната си пресконференция преди играта с обяснението - "нека шоуто само да говори за себе си". 

Иначе, "Ню Инглънд Пейтриътс" триумфира в Супербоул 2019 за шести път след победа с 13:3 над "Лос Анджелис Рамс" в най-очакваното спортно събитие в САЩ. Двубоят беше много качествен, макар да не предложи зрелищни отигравания и голяма резултатност, посочват наблюдатели. 

Том Брейди донесе триумфа на "Ню Инглънд". 

още по темата
още от Любопитно