Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

В Япония можеш сам да си направиш "сигурна печалба"

В днешно време човек може да определи сам дизайна на автомобила си, на дома си, на дрехите си, а защо не и на любимия си десерт?

Ако си мислите че KitKat манията не би могла да отиде по-далеч, особено в Япония, където този десерт се предлага и с вкус на зелен чай, че и на суши дори, чакайте изненади. Страната на изгряващото слънце измисли още нещо, с което да впечатли почитателите на шоколадовия десерт, разказва CNN.

В Осака има магазин, в който човек може да си поръча KitKat, направен специално по негов личен вкус. Всъщност всеки сам би могъл да създаде своя ллюбим десерт и да види как той се втвърдява за миг пред очите му чрез технология с течен азот.

Също като във фантастичната фабрика на Уили Уонка, гостите могат да използват сензорен екран, за да направят мечтания си десерт, избирайки между няколко вида шоколад с допълнение от сушени плодове, ядки, кокос и какво ли още не.

Притеснявате се, че от такова огромно разнообразие не бихте могли да изберете? Не се безпокойте. Оставете се на опита на шоколатиера, който ще ви посъветва кой шоколадов вкус, с кои съставки най-много би си подхождал.

А може просто да сложите от всичко! Десертът ще ви излезе на цена около 2,050 йени или 8 долара.

Още от 2000 г., когато се появяват в Япония за първи път шоколадовите вафлички на Nestlе са истински фурор на местния пазар.  Една от причините за голямата им популярност в страната е, че на японски "KitKat" звучи подобно на "kito kao", което означава "сигурна печалба". Сега там се предлагат повече от 300 вида киткати, включително чийзкейк, уасаби, зелен чай, суши. 

още по темата
още от Любопитно
27
Четвъртък
Февруари