Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Втора репетиция за EQUINOX в Лисабон (снимки и видео)

101

Фотограф: Миролюба Сиренко, БНТ

Българските представители в „Евровизия“ 2018 група Equinox завършиха и втория кръг от репетиции след пристигането си в Лисабон, съобщи БНТ.

За разлика от първите проби, вчера българският екип е включил различна конфигурация на светлините на сцената и е нанесъл промени по заснемането на песента.

„Доволни сме от напредъка в нашето представяне. Смятам, че за едно толкова сложно изпълнение, всичко се получава на най-високо ниво. Разбира се, има още някои неща, които смятаме да променим, но съм убеден, че всичко ще бъде перфектно за истинското шоу на 8 май”, заяви един от вокалистите в групата Владимир Михайлов по време на втората пресконференция на българската делегация в Altice Arena.

„Сцената е наистина огромна и ни трябваше известно време, за да се опознаем с нея, да свикнем със заснемането и това къде да застанем в точния момент. Сега обаче се чувстваме много по-уверени, а и със следващите репетиции смятам, че напълно ще се слеем с атмосферата”, добави Георги Симеонов.

Следващата репетиция на Equinox предстои на 7 май от 16:00 часа българско време, когато е първата цялостна сценична проба за шоуто. В същия ден от 22:00 часа ще се състои жури финалът, когато гласуват професионалните журита, чийто вот оформя половината от резултата.

Тази година България ще участва под номер 10 в първия полуфинал на „Евровизия“, който ще се проведе на 8 май. За българската песен ще могат да гласуват телевизионните зрители в Испания, Португалия, Великобритания, Чехия, Белгия, Австрия, Ирландия, Кипър, Гърция, Израел, Швейцария, Финландия, Беларус, Литва, Албания, Исландия, Азербайджан, Естония, Армения, Хърватия и Македония. Ако Equinox се класира за големия финал, зрителите ще чуят българската песен още веднъж на 12 май.

Обществената медия ще излъчи и трите конкурсни вечери (8, 10 и 12 май) от 22:00 часа по БНТ1 и БНТ Свят, пряко от Лисабон.

още от Любопитно
18
Петък
Януари