Затвори

Идва годината на Разширената човешка реалност

2018-та ще годината на т.нар. "Augmented Humanity" или Разширената човешка реалност. Това прогнозира доклад на дигиталната агенция Isobar, част от глобалната комуникационна група Dentsu Aegis Network. Докладът посочва тенденциите, които ще задвижват развитието на маркетинговата индустрия през 2018 г. Той изследва пет ключови тенденции около пресечната точка на технологиите и човечеството.

Според прогнозата на Isobar, 2018-та ще бъде годината на "Augmented Humanity", където технологията подобрява и оразмерява повечето от качествата на хората. Технологичните интерфейси ще станат по-естествени и интуитивни, технологията ще автоматизира повтарящи се задачи, което ще освободи време за повече творчество и развитие на уменията, а изкуственият интелект ще направи крачка напред към емоционалната интелигентност.

Isobar откроява пет ключови тенденции, които ще определят начина, по който технологиите ще влияят и подхранват едни от най-човешките ни качества  - способността да се разпознаваме, доверието ни едни към друг, умението за адаптация към променящите се обстоятелства и силата да създаваме истинско творчество. 

Тенденциите на 2018, които дефинират пресечната точка на технологиите и човечеството са:

• "Body Talk" (Езикът на тялото), която развива човешкото тяло като интерфейс – нашите очи и уши започват да заменят докосването и използването на пръсти за интеракция с устройствата ни;

• "Powered by People" (От хората – за хората) – тази тенденция онагледява преминаването ни от клиентски ориентирано съзнание към съзнание, което поставя на първо място общността, защото технологиите (и особено социалните мрежи) наложиха и натовариха с още по-голям смисъл икономиката на споделянето;

• "The Economy For Me" (Икономика за мен) – тенденцията насочва към силата на изкуствения интелект да осигурява още по-високо ниво на персонализация на продуктите, услугите, местата и дори цените, които ни интересуват;

Идва поколението на т.нар. high tech майки

• "The Ethical Algorithm" (Етичния алгоритъм) разглежда технологията като силата, с която се създава добро, защото следва да си зададем въпроса дали в света на фалшивите новини и създаването на пристрастни алгоритми има място за морален код;

• "The Makers and the Machines" (Създателите и Машините) – този тренд изследва изключителната симбиоза между изкуството и технологиите, което позволява да се създават продукции, каквито трудно бихме могли да си представим.

"Изкуственият интелект е нещо уникално, но хората оценяват много повече емоционалната интелигентност. Силата на човешкото съзнание е в съпричастността, която проявяваме един към друг. Това не може да бъде автоматизирано, нито може да бъде възложено на външен изпълнител. Разширената човешка реалност (Augmented Humanity) ще използва технологията, за да въздейства в мащаб на всичко, което е добро и мощно в човешките взаимоотношения", обяснява Джийн Лин, глобален изпълнителен директор на Isobar.

Докладът посочва, че един ден ще станем свидетели на епохата на анонимни, абсолютно уеднаквени транзакции, които ще внесат временна промяна в нашата еволюция. А с напредването на технологията тя ще става по-човешка, а не обратното. 

Текстът посочва значението на емоциите във всеки етап на съприкосновение с потребителя и как в тази нова среда въпросът "как работи" една технология вече няма да е релевантен, за сметка на човешките емоции и стимули, които ще повдигнат в нова светлина въпроса "как се чувства?".

Пълният доклад "Augmented Humanity: Isobar Trends Report 2018" е достъпен тук.  

Коментари
Последни
Най-четени
Вчера
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Жилищният комплекс от съвършено нов тип е пред Акт 16

Николай Неделчев

Снимка: Юлиян Донов

Румяна Тренчева, регионален директор на технологичния гигант за Югоизточна Европа

Снимка: Юлиян Донов

На днешната дата
Цитат на деня
Виц на деня

Снимка: Shutterstock

Валутен калкулатор

Валутен курс за 20.03.2018 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 19.03.2018 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.66922
0.599082
CNY
10
2.50928
3.98521
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.23286
0.447856
RUB
100
2.74056
36.4889
USD
1
1.58894
0.62935