нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

4 урока по маркетинг от рапъра Мак Милър

Getty Images

Всичко започва през 1992 г., когато едно дете се ражда в Питсбърг. Малкълм Джеймс Маккормик, известен като Мак Милър, започва да учи музика когато е на 6, а на 15 започва кариерата си в хип-хопа. През септември 2018 г. обаче, за съжаление, рапърът бе открит мъртъв, в резултат на свръхдоза. Дори и след трагичния инцидент, името му продължава да все така популярно, а публиката все повече е наясно колко добър е той. Какво можем да научим от него за маркетинга? Вижте!

Автентичност

Мак Милър винаги е писал и изпълнявал сам песните си, това, което чувства, и как разбира света. През цялото време той бе на постоянно пътуване към преоткриване на себе си, с което спечели много от феновете си. Също така винаги се е придържал към ценностите си. Може би не е преследвал тенденциите, но винаги успяваше да създаде красива история чрез изкуството.

Постоянно усъвършенстване

Ако се задълбочите в работата им, ще установите, че артистът постоянно се е усъвършенствал през годините, както в музикалните жанрове, така и личностно. Един от примерите за това е колаборацията между джаз, фънк и електроника, което му позволява да диверсифицира аудиторията си и да утвърди позициите си на иноватор.

Жертвите

Мак Милър си е признавал в интервюта, че с някои от албумите си цели не да гони продажби, а просто да сподели погледа си към света. Това в краткосрочен план не беше една от най-добрите тактики да стане глобално известен, но този урок ни напомня, че животът е маратон, а не състезание на костенурки, когато става въпрос за изграждане на дългосрочна визия.

Признание

Всичко, изброено до момента, е направило Милър уважаван от колегите му в музикалната индустрия. Колаборациите му с изпълнители и добрите взаимоотношения с легендарния продуцент Рик Рубин също помогнаха за големия му успех. Когато става въпрос за творчество, това е едно от най-важните неща в кариерата на всеки.

Всички тези качества направиха Мак Милър звезда, която никога няма да бъде забравена. Ако все още не сте се докоснали до музиката му, ви съветвам да го направите.

Алег Весим за Medium.com

още по темата
още от Маркетинг