Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Домейнът .eu - най-популярен в Германия, Холандия и Франция

Снимка: Shutterstock

През последните години .eu домейните се наложиха сред уеб общността като авторитетна домейн зона, представяща европейска идентичност или европейски обхват на бизнеса. Затова и все повече интернет предприемачи и други собственици на сайтове поглеждат към тази домейн зона при избора на име за новия си уеб проект. Може би затова нарастващият интерес към домейн зоната .eu и на търсенето на информация за нея не спира. Всъщност, .eu е петият по популярност локален домейн в света. Преди него са единствено националният домейн на Германия - .de, на Великобритания - .uk, на Нидерландия  - .nl и на Русия - .ru.

С над 3.6 милиона регистрации за 2019 г., .eu е един от най-предпочитаните домейни в Европа, като той е най-популярен в Германия, Холандия и Франция. Страни като Норвегия и Португалия пък отбелязват най-силен ръст в регистрациите на .eu за третото тримесечие на годината - съответно с 11% и 39%. Причината за този потребителски интерес се дължи на лесната разпознаваемост на .eu, както и голямата сигурност и защита, които предоставя.

Освен това, домейнът .eu дава надеждна защита срещу фишинг атаки, която намалява възможността клиентите да бъдат пренасочени към фалшиви, напр. фишинг или други злонамерени уебсайтове. Освен това услугата „Registry Lock" (Блокиране на име на домейн от Регистъра) може да бъде използвана да предпази .eu домейните от потенциални непредвидени промени, сред които заличавания или трансфери.

Източник на статистиките: EURid 

 

още по темата
още от Маркетинг