Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

86% одобрение за собствените марки на Lidl в най-мащабния вкусов тест у нас

Резултатите надхвърлиха и най-смелите ни очаквания, сподели Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България

Високо качество на оптимална цена е основна характеристика от бизнес модела на Лидл. Собствените марки са другата основна характеристика на най-голямата верига за хранителни стоки в Европа, която развива този бизнес модел и в България. В постоянния асортимент на веригата миналата година са присъствали 2530 артикула. 75% от тях са собствени марки. Затова решихме да валидираме  нашите гаранции за качество чрез най-мащабния вкусов тест, провеждан някога в България, сподели днес Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България. Той е проведен от агенцията за маркетингови проучвания  IPSOS в България и общваха 4600 мъже и жени, на възраст от 25 до 65 години в 6 областни града в страната, избрани за референтни и в проучванията на Националния статистически институт, сред които са Велико Търново, Монтана, София и др. Всички обхванати участват в т.нар. сляп тест, при който опитват продукти без опаковките им, за да не се влияят от марки и да се гарантира максимална обективност на оценките. В хода на проучването те са близо 20 000 хиляди за тестване на 199 продукта от 24 собствени марки на Lidl в следните категории: млечни, месо (грил и зимен асортимент) и риба, колбаси, бира и сладолед.

Обобщените резултати сочат:

- 86% от българите одобряват вкуса на собствените марки на Lidl

- 82% потвърждават качеството им

- 81% биха препоръчали на свои близки, познати и приятели да опитат тествания от тях продукт.

По отделни категории 85% одобряват вкуса на млечните продукти, 81% за бирата, 92% за сладоледа собствена марка на Lidl и 84% - колбасите. В категорията месо и риба резултатите за одобрение на вкуса са: 88% за грил серията, 89% за зимния асортимент и 95% за рибата.

"Честно казано, резултатите надхвърлиха и най-смелите ни очаквания", коментира Милена Драгийска. “С този най-мащабен вкусов тест, който направихме, валидирахме още веднъж факта, че голяма част от нашите клиенти идват при нас, защото има нещо, което самите те – или пък техните близки – много обичат, и което купуват само от Lidl – било то сладоледа или шоколада, ементала или немската шунка, както и любимите на множество продукти „Родна стряха“. Това са продуктите от собствените ни марки, които са в основата на нашия бизнес модел. Те са гарант за качество и за характерното за Lidl оптимално съотношение качество-цена. Затова сме много щастливи, че резултатите от проучването недвусмислено потвърждават, че хората разпознават качеството на продуктите ни, харесват вкуса им и ни се доверяват“, допълни тя.

За всички потребители, желаещи да опитат някои от продуктите собствена марка на Lidl, веригата стартира серия от дегустации на избрани продукти, участвали в проучването. Дегустациите започват на 25 май в София и ще продължат във всички градове в страната, в които има магазини на Lidl.

Повече информация за резултатите от проучването могат да бъдат намерени на lidl.bg/kachestvo

още от Маркетинг