нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Бранд събития във виртуалния свят: Част 2

Pexels

През 2020 година виртуалните събития се превръщат в нашумяващ тренд, който позволява на хората и цели общности да останат свързани в една безпрецедентна за новия век ситуация, каквато е пандемията.

Затова за платформата Later.com Моник Томас споделя няколко идеи за онлайн мероприятия за бизнеса ни. В първата част тя разказа за организирането на виртуални срещи в Instagram, разговорите на различна тематика в Zoom и използването на инструмента LiveReacting във Facebook Live, който дава една допълнителна опция за ангажиране на публиката. Ето какво още има да сподели Моник.

Свържете се с тях във Facebook Messenger Rooms

По-рано тази година най-голямата социална мрежа лансира допълнителен инструмент, с помощта на който брандовете и бизнесът да се свързват лесно с аудиторията си.

Чрез Facebook Messenger Rooms създавате конферентни разговори с до 50 души и без времеви лимит. Например едно фитнес студио може да покани членовете си и да им позволи да обменят идеи, да зададат въпроси на специалисти и т.н.

Друга полза на инструмента е, че не е единствено за потребителите на Facebook – можете да каните хора от WhatsApp, Messenger и Instagram в стаята, единствено с линк към нея.

Влезте в LinkedIn Live

През 2019 г. от платформата обявиха най-новия начин на изграждане на осведоменост за марката и ангажиране с аудиторията – LinkedIn Live.

Според платформата живите видеа получават средно 24 пъти повече коментари от нейтив видеата, продуцирани от същия бранд.

Миналата година технологичната компания Cisco използва LinkedIn Live, за да разкажат служители своите кариерни препоръки и с какво ги е спечелил работодателят им.

Вижте и: Бранд събития във виртуалния свят: Част 1

още от Маркетинг