Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Отвъд логото

Pexels

Да имаш мнение и преценка за нещо е израз на ценности – когато погледнем продукт на Apple и осмислим всички негови елементи – цената, дизайнът, историята, софтуера, последната реклама на бранда, която сме видели, и т.н., сравняваме нашите собствени ценности с тези на Apple. Независимо дали ще изберете да си купите смарт устройство от тази компания, или от друга, вече сте се ангажирали с бранд ценностите, представени във всеки аспект от комуникацията на Apple.

Изграждането на една марка е процес, базиран на общността, на дискусията с аудиторията и клиента, както и на буквално всяко взаимодействие на бранда с публиката. За да изградите автентичен бизнес, дори нямате нужда от лого. То е замислен символ, който е предназначен за разпознаваемост, вид талисман, служещ за отправна точка, и не е достатъчно, за да се наложите на пазара.

Когато мислите как възприемате компаниите, които имат късмета да ви вдъхновят, ако връзката има някаква дълбочина, идентичността е само рамката на това какво изпитвате. Coca-Cola, Converse или друга марка карат ли ви да се чувствате свободни, смели? Ако обръщате внимание на тези неща, ще отговорите на ценностите на тези марки. Ако пък не, няма да бъдете част от „естественото бранд племе“. Това е хубаво за всеки бизнес, тъй като ролята на бранд идентичността е не само да привлече и ангажира таргет аудиторията, но и да отхвърли онези членове, които не пасват на ценностите.

Марката е тотем. Ако споделяте определени виждания и позволите на клиентите ви да ги изразят, за да се припознаят във вас, те ще открият в бранда ви средство, което ги кара да бъдат себе си.

По материал на Medium.com

още от Маркетинг